R.S. | 16. 11. 2023, 10:54

Lora Roglič presenetila na rdeči preprogi: njeno obleko so občudovali vsi (FOTO)

Bobo/fotomontaža

Na svojega moža, ki je za športnike iz socialno šibkih okolij zbral več kot 200.000 evrov, je izredno ponosna. 

Slovenski kolesarski zvezdnik Primož Roglič je s partnerji za pomoč športnikom iz socialno šibkih okolij zbral izjemnih 200.180 evrov. Na dobrodelni dražbi je prodal 12 različnih športnih rekvizitov, ki so ga spremljali skozi športno kariero. Tako je postal najuspešnejši ambasador programa Botrstvo v športu doslej (lanska ambasadorka Tina Maze je zbrala 135 tisoč evrov). Fundacija Rogliča je objavila tudi razpis za pomoč kolesarjem, ki živijo v slabših finančnih okoljih. "Ravno danes smo objavili razpis. Fundacija bo dala 54 koles za enoletno uporabo, ob tem pa bo razdelila tudi 120 čelad, saj je varnost za nas zelo pomembna. V izjemno čast mi je, da lahko pomagam," je dejal Roglič.

Žogico dobrodelnosti je na prireditvi predal košarkarju Goranu Dragiću, ki se dogodka ni mogel udeležiti. "Žal mi je, da me ni z vami. Sem več kot 8000 kilometrov stran. Primož, hvala, da si bil letos ambasador za zbiranje sredstev za mlade športnike, za ves čas, vložen trud, energijo. Vsa čast. Obljubljam, da bom naredil vse, da izenačim zbrana sredstva," je povedal Dragić. 

Bobo

V središču pozornosti

Na prireditvi ga je spremljala tudi njegova žena Lora Roglič, ki moža vedno podpira. 33-letnica je s svojo obleko pritegnila veliko pozornosti. Nosila je bleščečo črno obleko, ki jo je dopolnila s srebrnimi petami. Zakonca sta pred mesecem dni praznovala drugo obletnico poroke, še vedno pa sta močno zaljubljena. Skupaj imata sina Leva in Aleksa. Slovenskega zvezdnika sta na prireditvi podprla tudi starša Leopold in Anita Roglič

Bobo

Prireditve se je udeležilo več znanih obrazov, med njimi nekdanja slovenska plavalka Sara Isaković, Tina Maze, Peter Prevc z ženo Mino, Tadej Pogačar, Peter Kauzer, Andraž Vehovar, Mitja Mežnar in Robert Hrgota.

Bobo
Bobo

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord