9. 10. 2019, 08:11

Lorca, ti in jaz: projekt, ki spaja poezijo, ples in glasbo

promocijsko gradivo

V nedeljo, 20. oktobra, ob 19. uri se bo v sklopu Draminega glasbenega programa Akustika na velikem odru SNG Drama odvila predstava Lorca, ti in jaz.

Lorca, ti in jaz je odrska pripoved, ki spaja poezijo, ples in glasbo, navdahnjeno z ljudsko umetnostjo Romov s področja Španije, Balkana in Vzhodne Evrope, in ji daje novo, sodobnejšo preobleko. 

V tej imenitni stvaritvi se srečujejo glasbenica Katja Šulc, plesalka flamenka Urška Centa in glasbenik Robert Jukič, ki strastni etno umetnosti nomadskih ljudstev dajejo novo, sodobnejšo preobleko, obogateno z jazzom, elektronskimi zvoki, sodobnim flamenkom in perkusijami.

Projekt je navdahnil pesnik Federico García Lorca, za katerega je romsko ‘tisto, kar je najvišje, najgloblje in najbolj aristokratsko v njegovi deželi’. Repertoar vključuje poezijo Lorce, San Juana de la Cruza, Papuzse, Rajka Djurića, sodobne romske pesnike iz Balkana in Vzhodne Evrope ter predrugačene tradicionalne romske napeve.

Vabljeni na ogled edinstvenega spoja plesa, glasbe in poezije, ki ga prežema misterioznost romske simbolike, prvobitnost, usodnost, duende.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.