N.Z. | 6. 7. 2020, 11:10

Maja Penko: "Tisti, ki kritizirajo, kako kdo izgleda, naj se raje zazrejo vase!"

profimedia

Maja Penko, naturistka in predsednica Zveze naturistov Slovenije, je za MMC Slovenija brez dlake na jeziku spregovorila o sprejemanju sebe, telesa in predsodkih o videzu (običajno drugih ljudi do drugih ljudih, še posebno naturistov).

Med drugim je o predsodkih do naturistov povedala naslednje:

"Morda kdo še razmišlja: 'Ja, goli pa bi se posončili in kopali, zdaj ko smo stari 20 in nekaj in smo še 'fejst', ampak ne moreš pa tega početi potem, ko si star, pa ti že vse dol visi … to pa res ni okusno.' Včasih res slišimo od tekstilcev, kakšnih kolegov, tudi kakšnih prijateljev, da to pa res ni okusno. Ampak saj tudi meni kakšna barva na obleki mogoče ni okusna … O okusih res ne bi razpravljali. Ampak dejansko je pri tem znova težava človeka, ki to tako vidi.

Spet imamo nerazčiščen odnos sami s svojim telesom, sami s sabo in z nesprejemanjem tega, da so ljudje, ki so okrog nas, tudi drugačnih teles.

Tisti pa, ki kritizirajo: 'Ja, kako pa on izgleda, kako se lahko ti tam razkazuješ vsa naga s tem špehom, pa s kocinami vsepovsod …' Tak človek naj se zazre vase. Kakšna meditacija ne bi škodila."

Več o tem si lahko preberete v izvornem intervjuju: "Človek je pomemben. Gledamo se v oči in embalaža je, kakršna je.", v katerem med drugim še pojasni:

"Kaj če te doleti bolezen, pa se tvojemu partnerju, tvoji partnerici kaj spremeni v življenju. A potem boš šel stran? Ker ne bo več privlačen? Ali boš rekel: 'Prav je, da ti stojim ob strani in rad te imam tako/takšnega, kot si, ne glede na to, ali ti bodo eno dojko odrezali, ali ti bodo obe odrezali, ali boš brez ene noge."

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.