Uredništvo | 5. 10. 2023, 08:00

Znana novinarka nacionalne televizije razkrila, da ima prav posebno strast: "Če grešim, grešim na polno!"

STA/Nik Jevšnik/fotomontaža

O njenem zasebnem življenju je znanega bolj malo, pa vendar je povedala ...

Manica Janežič Ambrožič je eden najbolj prepoznavnih obrazov slovenske televizije. Dolga leta je vodila in urejala Dnevnik na nacionalki, leta 2018 pa tam prevzela tudi vlogo urednice informativnega programa, a je zaradi družbenih in političnih pritiskov v času pandemije covida še pred iztekom mandata odstopila.

Zdaj se bo, se šušlja, vrnila v vlogo voditeljice, v kateri se znajde najbolje. V intervjuju za Ono Plus je spregovorila o turbulentnem obdobju na televiziji pred njenim odstopom, razkrila pa je tudi plat, o kateri govori malokrat: je namreč navdušena kuharica, ki se ravnokar odpravlja v Pariz na kulinarični tečaj.

"Zelo rada se ukvarjam s kulinariko, predvsem s francosko kulinariko, in zato zdaj potujem v Pariz, kamor grem na bolj specifičen kulinarični tečaj," je zaupala novinarki Mateji Rosa. "Vsaj dvakrat letno naredim boeuf bourguignon, govedino po burgundsko. Vsaj enkrat na leto poskušam narediti bouillabaisse, to je marsejska ribja juha. Zelo malo delam sladice, tu sem bolj šibka. Upam, da se bom na tečaju naučila postopkov, ki so bolj urejeni, saj so pri meni bolj stihijski in je delovni proces v kuhinji večinoma kaos," je v smehu povedala.

Razkrila je še, da se, če že pripravlja sladice in druge kalorične jedi, niti malo ne drži nazaj. "Če grešim, grešim na polno – pri kuhi absolutno! Želim zelo polne okuse."

Profimedia

Da se odpravlja prav v Pariz, bržkone ni naključje, saj je tja z avtobusom podjetja Izletnik Celje prvič odpotovala že pri šestnajstih letih in se v mesto nemudoma zaljubila. Pozneje je vzporedno z novinarstvom študirala tudi francoščino. "Ko sem iz enega malega Žalca šla v Pariz, se mi je svet obrnil! Do takrat še v življenju nisem videla česa tako lepega in mogočnega," se spominja. "Pariz se mi je zdel veličasten."

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol