6. 10. 2020, 10:19 | Vir: STA

Mariah Carey objavila dvojni album ob 30-letnici kariere

Profimedia
Mariah Carey objavila dvojni album ob 30-letnici kariere (foto: Profimedia)

Ameriška pevka Mariah Carey je v začetku meseca pri založbi Columbia objavila dvojni album The Rarities s skrbno izbranimi uspešnicami ob 30-letnici kariere, poroča srbska tiskovna agencija Tanjug. Obletnico izdaje prvenca, ki ga je leta 1990 naslovila Mariah Carey, bo zaznamovala tudi s knjigo spominov The Meaning of Mariah Carey.

Na kompilacijskem albumu je tudi še neobjavljena pesem Save the Day, o kateri je povedala: "Pisati sem jo začela že zdavnaj, vendar se mi je zdelo, da šele zdaj njen pomen ustreza sedanjosti, še zlasti verz 'vsi smo v tem skupaj', ker pošilja sporočilo upanja, preživetja in želje, da se ljudje zberejo okrog boja za skupno dobro."

V njej je uporabila motiv znane pesmi skupine The Fugees Killing Me Softly oziroma vokale nekoč priljubljene glasbenice Lorin Hill. Za zbirko, ki odraža njeno kariero od leta 1990 do danes, je sicer izbrala 32 pesmi iz svojega opusa, poleg neobjavljenih tudi pesmi iz redkih in omejenih izdaj.

Album The Rarities je del kampanje #MC30, s katero bo r'n'b zvezdnica obeležila 30-letnico izdaje debitantskega albuma in začetkov v popularni glasbi oziroma zabavni industriji. Na njenih družabnih omrežjih pa lahko oboževalci in sledilci slišijo in vidijo tudi dodatne posnetke, remikse, različice v a cappella obliki ter odlomke s koncertov in turnej.

Pevka je svojevrsten fenomen, saj je prodala več kot 200 milijonov albumov. Je najbolj uspešna solo izvajalka, ki se je z 19 pesmimi, ki jih je tudi napisala, uvrstila na vrh Billboardove lestvice singlov.

Kot tekstopiska, skladateljica in producentka je bila sprejeta v Hišo slavnih tekstopiscev, sodelovala je na številnih prireditvah ter osvajala nagrade grammy, ameriške glasbene nagrade in nagrade Billboard. Prejela je tudi nagrado World Music za najbolje prodajano umetnico tisočletja.

Podobno kot mnoge njene kolegice se je preizkusila tudi kot igralka. Nastopila je v glasbenih filmih in romantičnih dramah, kot so Glitter, Wise Girls in Poroka na hitro, ter na festivalu v Palm Springsu prejela nagrado za igralski preboj v filmu Življenje je dragoceno režiserja Leeja Danielsa iz leta 2009.

Poleg umetnosti se posveča tudi filantropiji in dobrodelnosti ter svoj čas in energijo vlaga v različna humanitarna društva, kot so Save the Music, World Hunger Relief in The Elton John AIDS Foundation.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.