Mario Galunič v kvizu Joker drugič podelil glavno nagrado 20.000 EUR

4. 10. 2020, 19:36 | Scena

              Mario Galunič v kvizu Joker drugič podelil glavno nagrado 20.000 EUR (foto: Urh Pirc/RTVSLO) Urh Pirc/RTVSLO

Bilo je napetih 60 minut, na koncu je 27-letni Andrej Šterman pravilno odgovoril na zadnje vprašanje in domov odšel bogatejši za 20.000 EUR.

Finalno vprašanje se je glasilo, Kdo je razvil spletno komunikacijsko storitev Skype? Možni so bili štirje odgovori: Estonci, Madžari, Irci ali Portugalci. Andrej, ki mu je za zadnje 12. vprašanje še ostal en joker, tudi tega ni rabil unovčiti. Odgovor je vedel in skoraj izstrelil: Estonci. 

Andrej je bil rojen v Radencih, zadnja leta pa živi v Ljubljani. Dela na fakulteti za farmacijo kot mladi raziskovalec. V pomoč pri kvizu mu je bil prijatelj in sodelavec Izidor Sosič, ki je bil tudi njegov mentor pri magistrski nalogi. Med drugim skupaj raziskujeta nove sintezne poti za pripravo novih učinkovin, je v oddaji pojasnil Sosič.

Trenutek, ko je Andrej osvojih 20.000 EUR, si lahko ogledate v spodnjem videu:

Nagrado 20.000 EUR so v kvizu Joker podelili šele drugič odkar oddajo predvajajo na TV Slovenija. Prvih 20.000 EUR so podelili 9. marca 2019. Prislužil si jih je Tomaž Toplak iz Ljubljane, ki je po izobrazbi magister političnih znanosti in inženir računalništva.