P.M. | 24. 3. 2023, 21:14

Blažen med ženami: spet veselje v domu Marka Zuckerberga

Profimedia

Prvi mož podjetja Meta je radostno novico seveda najprej objavil na svojem uradnem profilu na Facebooku.

Soustanovitelj najbolj priljubljenega družbenega omrežja Facebook Mark Zuckerberg, po novem pa prvi mož podjetja Meta, je še tretjič postal očka. Novico, da je njegova žena Priscilla Chan povila deklico, je razkril nikjer drugje kot na svojem uradnem profilu na Facebooku. "Dobrodošla na svet, Aurelia Chan Zuckerberg. Ti si pravi mali blagoslov,“ je zapisal Zuckerberg.

Zakoncema se je tako pridružila še tretja deklica. Najstarejša, Max, se je rodila leta 2015, hčerka August pa dve leti pozneje.


Mark in Priscilla sta se spoznala na zabavi na univerzi Harvard leta 2003. Srečala naj bi se pred vrati zasedenega stranišča in se zapletla v pogovor. Osem let pozneje sta se zaročila – to novico je nehote izdal ustanovitelj Microsofta Bill Gates, ko je v nekem intervjuju leta 2011 Priscillo imenoval "Zuckerbergova zaročenka".

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mark Zuckerberg (@zuck)

Zuckerbergovi sodelavci v podjetju so novico zanikali, a maja naslednje leto sta Mark in Priscilla stopila pred oltar. Po rojstvu hčerk je Zuckerberg večkrat dejal, da je zaradi očetovske izkušnje začel drugače voditi podjetje. Kljub temu so v naslednjih mesecih v podjetju načrtovana velika odpuščanja zaposlenih.

Profimedia

Nanašala se bodo predvsem na tako imenovani srednji menedžment, torej vodstvene delavce brez najpomembnejših izvršnih funkcij. Obenem ne bodo uresničili 5000 načrtovanih zaposlitev, je v elektronskem sporočilu zaposlenim nedavno napisal Zuckerberg.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.