22. 3. 2021, 08:09 | Vir: STA

Marvel napoveduje prvega istospolno usmerjenega Stotnika Amerike

Shutterstock

Pri Marvelu so se odločili, da k sodelovanju povabijo istospolno usmerjenega najstnika Aarona Fischerja, po katerem bodo prenovili lik Stotnika Amerike, ki letos praznuje 80 let. Po pisanju časnika The Guardian bo prvič v zgodovini, da bo zatirane in spregledane predstavljal LGBTQ+ lik. Za likovno podobo je poskrbel umetnik Jan Bazaldua.

Marvel Comics bo jubilej risanega junaka pospremil z novimi serijami, v katerih se bo Stotnik Amerike oz. Steven G. Rogers združil z drugimi stotniki, da bi našel svoj ščit. Junaki se bodo tako v iskanju ščita odpravili na pot po ZDA. Junakom se bo kot prvi v seriji, izdani junija, pridružil Aaron Fischer.

Kot je zapisal avtor besedila za serijo, je Fischer nadušen nad queer skupnostjo in vsemi aktivisti, voditelji in ljudmi, ki se borijo za boljši svet. Upa, da bo kot tak nagovoril tudi nove generacije bralcev.

Risani lik je ustvaril Jan Bazaldua, ki je dejal, da je kot transspolna oseba vesel, da bo lahko svobodno predstavil istospolno usmerjen lik, ki se bori za zatirane.

Marvel je v 80. letih minulega stoletja vodil politiko "nobenih istospolno usmerjenih", pozneje pa je to sčasoma rahljal, vedno več je bilo tudi razkritij kakšnega izmed igralcev o svoji istospolni usmerjenosti, še piše Guardian.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.