8. 7. 2020, 15:31 | Vir: STA

Mary Trump: "Fred Trump je ustvaril brezobzirnega psihopata, ki danes vodi ZDA!"

profimedia

Nečakinja predsednika ZDA Donalda Trumpa Mary Trump v svoji knjigi z naslovom Preveč in nikoli dovolj: Kako je moja družina ustvarila najnevarnejšega človeka na svetu, ki bo objavljena prihodnji teden, piše, da je ustanovitelj družine Fred Trump starejši ustvaril brezobzirnega psihopata, ki danes vodi ZDA.

Odlomke iz knjige je med drugimi objavil časopis Washington Post. 55-letna Mary Trump je hči najstarejšega otroka Freda Trumpa starejšega, ki je umrl pred skoraj 40 leti, Freda Trumpa mlajšega. Doktorica klinične psihologije v svoji knjigi trdi, da je Fred Trump starejši zatrl številna čustva Donalda Trumpa in mu izkrivil pogled na svet.

"To delajo psihopati - druge izkoriščajo za svoje cilje, brezobzirno in učinkovito, brez tolerance do ugovora ali upora."

Predsednik ZDA Donald Trump in njegov brat ter sestri so skušali s tožbo preprečiti izid knjige, vendar jim sodišče ni ugodilo, zato bodo Američani lahko prihodnji teden brali, kako je Fred Trump starejši hotel iz Freda Trumpa mlajšega ustvariti "morilca" in da se je neusmiljeno norčeval iz njega, ko se je opravičil za napake. Donald Trump je to opazoval in ugotovil, da ne sme delati ničesar tako kot starejši brat in zato se nikoli za nič ne opraviči.

Donald trpinčil oba brata

Avtorica v knjigi opisuje, da je oče pri Donaldu Trumpu zatrl številna čustva in da se je njegov pogled na svet oblikoval na podlagi želje, da se izogne očetovemu neodobravanju. Potem, ko je Donald odrasel in pokazal, da bo brezobzirno kršil pravila, sta se zbližala. Fred Trump mlajši tega ni dosegel in mlajši brat Donald ga je neusmiljeno zbadal kot poraženca. Prav tako naj bi užival v trpinčenju mlajšega brata Roberta.

Mary Trump trdi, da se je Donald Trump vpisal na univerzo Pensilvanija s prevaro.

Domače naloge mu je delala sestra Maryanne, vendar pa ni mogla zanj opraviti sprejemnega izpita in je najel pametnega fanta Joa Shapira, ki je to storil zanj za plačilo.

Otroci Freda Trumpa starejšega naj bi očetu nenehno lagali. Oče avtorice Fred Trump mlajši je lagal, da se izogne kazni in preživi, Donald Trump pa je laganje sprejel kot način za samopoveličevanje in prepričevanje drugih, da je boljši, kot je v resnici.

Narcis s številnimi duševnimi motnjami

Mary Trump v knjigi strica opredeljuje kot narcisa, ki trpi za številnimi drugimi duševnimi motnjami, zaradi katerih naj bi bile sedaj ogrožene ZDA. "Donald je po vzoru dedka in ob molku brata in sester uničil mojega očeta in ne morem mu dovoliti, da uniči še državo," je zapisala.

Mary Trump ostaja prepričana, da Donald Trump ni nikoli vzel resno svoje kandidature za predsednika ZDA, kakor je ni vzela niti sama. Za strica je menila, da je klovn in da ne bo zmagal, ker naj ne bi bil sposoben ničesar brez pomoči svojega očeta, ki mu je omogočil kariero newyorškega nepremičninskega magnata.

"S pomočjo očetovega vpliva in denarja je dobil samozavest za to, da se je prodajal kot bogat plejboj in izvrsten poslovnež. Donald je bil za mojega dedka to, kar je zid na meji z Mehiko za Donalda Trumpa - projekt ničevosti," je zapisala.

Založba dobila zeleno luč za objavo

Trumpova družina je uspela začasno blokirati izid knjige na newyorškem sodišču, ker je v zameno za molk o družini dobila nekaj denarja po smrti svojega očeta, vendar pa je vrhovno sodišče države New York blokado odpravilo. Sicer ne proti Mary Trump, ki knjige oziroma njene vsebine še vedno ne sme komentirati, vendar pa lahko založnik Simon & Schuster knjigo objavi. Donald Trump je sicer knjigo označil za fikcijo.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.