R.S. , STA | 2. 11. 2023, 15:29

Nekdanja zaročenka Matthewa Perryja z iskrenim zapisom: "Bil je zapleten in povzročal je bolečino, kakšne še nisem poznala"

Profimedia/fotomontaža

Skupaj sta bila tri leta, v zvezi pa ni bilo vse bleščeče ...

Smrt igralca Matthewa Perryja je šokirala svet. Star je bil zgolj 54 let, umrl pa je na svojem domu v Los Angelesu. Vzrok smrti še ni znan. Za njim žalujejo številni, med njimi tudi nekdanja zaročenka Molly Hurwitz, s katero je bil v razmerju od leta 2018 do leta 2021. Na družbenih omrežjih je objavila ganljiv zapis o pokojnem igralcu. 

"Všeč bi mu bilo, da svet govori o tem, kako nadarjen je bil. In res je bil zelo nadarjen," je začela svoj zapis. Dodala je tudi, da je z njim gledala serijo Prijatelji, zaradi katere je Perry postal slaven po vsem svetu. "Bil sem tako dober ... Si videla, kaj sem tukaj naredil?" je komentiral svoj nastop v priljubljeni seriji. 

Twitter/abayomi75

"Predvajala sva prizore znova in znova in jih preučevala. Humor naju je povezoval. Biti z njim, ko je ponovno odkril svojo briljantnost, je bilo čarobno," je zapisala Hurwitzova. Dotaknila se je tudi težav v njunem odnosu: "Toda poznala sem ga tudi na povsem drugačen način. Čeprav sem ga ljubila globlje, kot sem lahko dojela, je bil zapleten in je povzročal bolečino, kakršne še nisem poznala. Nihče v mojem odraslem življenju ni imel name globljega vpliva kot Matthew Langford Perry. Za to sem mu neizmerno hvaležna, za vse, kar sem se naučila iz najinega odnosa. Matty, čutim olajšanje, da počivaš v miru," je končala svojo objavo

Pred smrtjo je bil v dobrem stanju

Pred smrtjo se je zdelo, da je Matthew Perry končno v dobrem stanju, sta v pogovoru v sredini jutranji oddaji Today povedala ustvarjalca priljubljene televizijske serije Prijatelji Marta Kauffman in David Crane. Oba sta še povedala, da je bil Perry v zadnjih tednih pred smrtjo bolj brezskrben kot kdaj koli prej. 

Kauffmanova je razkrila, da se je s Perryjem, ki je zaslovel z vlogo Chandlerja Binga v seriji Prijatelji, pogovarjala le dva tedna pred njegovo smrtjo minulo soboto. "Bilo je super," je povedala. "Bil je srečen in živahen; videti je bilo, da ga nič ne obremenjuje. Bil je res v dobrem stanju. Zato se to zdi tako nepošteno," je dodala.

Profimedia

"Zdel se je boljši, kot je bil, ko sem ga videla pred časom. Bila sem tako navdušena, ko sem to videla. Čustveno je bil v dobrem stanju. Videti je bil dobro. Nehal je kaditi," je še povedala Kauffmanova. Dodala je, da je bil igralec, ki je javno priznal, da se je dolga leta boril z odvisnostjo od alkohola in drog, trezen ter da je spoznal, da želi pomagati drugim odvisnikom. "In to mu je dalo namen," je še povedala.

Perry je v svojih spominih Friends, Lovers, and the Big Terrible Thing med drugim zapisal, da je porabil več kot sedem milijonov ameriških evrov za zdravljenje odvisnosti in da je bil vsaj 15-krat na odvajanju. Podrobno je opisal tudi operacije, ki jih je prestal zaradi dolgega boja z zlorabo substanc.

Toksikološko poročilo naj bi bilo pripravljeno čez šest tednov. Viri blizu preiskovalnih organov so sicer razkrili, da Perryjevo truplo ni bilo prepojeno z vodo, ko so ga v soboto našli reševalci. To pomeni, da igralec ni bil dolgo v vodi, preden so na kraj dogodka prispeli prvi reševalci. V stanovanju petkratnega nominiranca za emmyja tudi niso našli nobenih nezakonitih snovi.

Novo na Metroplay: Jure Godler iskreno o delu sebe, ki je javnosti skrit | Po mojem okusu