30. 11. 2021, 13:06 | Vir: STA

Med božičnimi okraski v Bidnovi Beli hiši tudi Trump

Xinhua/STA

Prva dama ZDA Jill Biden je v ponedeljek razkrila božično okrasitev Bele hiše, pri čemer se je vanjo v obliki fotografije na enem od dreves vrnil tudi bivši predsednik Donald Trump skupaj z nekdanjo prvo damo Melanio Trump. Letošnja praznična dekoracija nosi naslov Darila iz srca.

Veliko dobre volje med nekdanjim in sedanjim predsedniškim parom ZDA ni, saj Trump vztraja pri ideji, da je Joe Biden lanskoletne predsedniške volitve dobil s prevaro, večina republikancev pa mu to verjame.

Donald in Melania sicer nista edini bivši predsedniški par, katerih fotografija visi na enem od božičnih dreves. Družbo jima delajo med drugim Bill in Hillary Clinton, Ronald in Nancy Reagan, George in Barbara Bush, George in Laura Bush, Barack in Michelle Obama ter tudi Jimmy in Rosalynn Carter.

Po stenah visijo tudi druge fotografije in božične voščilnice nekdanjih predsednikov, med njimi tudi Trumpove.

Trump je prekinil številne tradicije v Beli hiši. Med drugim predhodnika Obame ni povabil na uradno odkritje njegovega portreta, vendar pa ga tudi Biden še ni povabil na podobno slovesnost. Donald in Melania Trump prav tako nista povabila Joea in Jill na tradicionalni klepet ob čaju med zamenjavo oblasti.

Božična okrasitev Bele hiše v režiji Jill Biden je sicer predvsem namenjena tistim, ki so v prvih vrstah boja proti novemu koronavirusu, to je medicinskim sestram, zdravnikom, reševalcem in drugim.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.