4. 8. 2020, 06:10 | Vir: STA

Med počitniško sezono se je v Italiji vnel spor glede kapacitet na vlakih

Profimedia

Potem ko so se italijanske železnice odločile, da so lahko njihovi vlaki v celoti zapolnjeni, jih je vlada opomnila, da je treba še vedno upoštevati fizično razdaljo v okviru ukrepov za zajezitev širjenja novega koronavirusa, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Minister za zdravje Roberto Speranza je konec tedna spomnil na preventivne ukrepe za zajezitev koronavirusa. "Zato sem podpisal odlok, ki poudarja, da je treba v zaprtih javnih prostorih, tudi javnem prometu, še vedno upoštevati en meter fizične razdalje in nositi masko," je dejal minister.

Podjetje Trenitalia, ki je del italijanskih železnic, je nameravalo od sobote voziti s polno kapaciteto. Po pojasnilu ministra pa so upoštevali, da lahko zapolnijo le 50 odstotkov kapacitet, saj mora ostati vsak drugi sedež prazen.

Zaradi nasprotujočih izjav je po poročanju italijanskih medijev več tisoč potnikov v zadnjem trenutku moralo odpovedati svojo pot. Prizadeto pa je bilo tudi zasebno železniško podjetje Italo. Ponekod so bile razmere še bolj nepregledne, saj so nekatere regije odločile, da ne bodo upoštevali odločitve ministrstva.

Ministrica za promet Paola de Micheli pa je danes pojasnila, da je vladni ukrep v prid turistom, saj zagotavlja varnost.

V Italiji so v nedeljo potrdili 239 novih okužb z novim koronavirusom, od izbruha pa se je z virusom okužilo 248.070 ljudi, od tega jih je umrlo 35.154.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.