3. 3. 2021, 18:01

Meghan Markle soočena z obtožbami o 'čustveni krutosti' in mobingu osebja Kensingtonske palače

profimedia

Javni predstavnik Sussexa je povedal, da je slavni par znova žrtev 'preračunljive gonje na podlagi zavajajočih in škodljivih dezinformacij'.

Obtožbe o 'čustveni krutosti' Meghan Markle do osebja Kensingtonske palače naj bi prišle s strani enega od njenih najbližjih svetovalcev iz palače. Govorice o tem, da naj bi Meghan 'dva osebna asistenta izgnala iz hiše, redno pa naj bi podcenjevala in spodbijala samozavest tretjega člana osebja', so se medtem kot požar razširile po britanskih medijih.

Da so govorice vzniknile tik pred predvajanjem velikega intervjuja na ameriški televiziji z Oprah Winfrey, pa vzbuja dodatne sume, da gre za lažirane informacije.

Obtožbe datirajo v leto 2018

Glede na pisanje The Timesa, naj bi bile pritožbe dveh starejših članov osebja palače, ki naj bi ju vojvodinja mobingirala, še tretji nekdanji zaposleni pa naj bi poročal o osebnih žalitvah, vložene že oktobra 2018 s strani Jasona Knaufa, nekdanjega tajnika za komunikacije para. Bojda naj bi Harry že takrat posredoval in poskušal prepričati Knaufa, naj opusti obtožbe. Slednje je aktualni tiskovni zastopnik para že zanikal.

Knauf naj bi o vsem tem napisal email Simonu Caseju, potem pa obvestil še tajnico princa Williama in govoril s kadrovnico Samantho Carruthers. "Zelo sem zaskrbljen nad ravnanjem vojvodinje, ki je v zadnjem letu redno mobingirala dva člana osebja palače. Njeno vedenje do X pa je bilo še posebno nesprejemljivo," naj bi med drugim zapisal in dodal: "Zdelo se je, kot da ji je vedno nekdo v napoto. Nesramna je bila do Y in skušala sesuti njeno samozavest. Dobil pa sem tudi poročila od ljudi, ki so bili priča njenemu neprimernemu vedenju do Y."

Meghanin zastopnik pa dodaja: "Meghan Markle je zelo užaloščena zaradi zadnjega napada na njeno osebnost, še posebno, ker je bila sama že žrtev mobinga in se je trdno zavezala, da bo podpirala vse, ki so v življenju izkusili tovrstno bolečino in travmo."

Komu gre v nos intervju z Oprah?

Intervju z Oprah Winfrey bo v etru v ponedeljek, pravice za intervju pa so televizijo stale milijon funtov.

Najave velikega intervjuja so medtem že dvignile veliko obrvi. Med drugim so se oglasili nekateri eksperti za javno podobo kraljeve družine. Sprašujejo se o primernosti trenutka za takšen intervju glede na to, da je ta hip v bolnišnici 99-letni princ Philip, bojijo pa se tudi, kako bo intervju vplival na kraljico.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.