25. 11. 2020, 12:48

Meghan Markle: "Začutila sem ostro bolečino in z Archijem v naročju padla po tleh!"

profimedia

Nekdanja igralka, danes pa soproga princa Harryja, s katerim je potem, ko sta obrnila hrbet kraljevskemu dvoru, začela novo življenje v Santa Barbari, je za New York Times napisala pretresljivo kolumno, v kateri je opisala svoje občutke, ko se ji je pred nekaj meseci zgodil spontani splav.

Zgodilo se je letos julija, ko je previjala sina Archieja in začutila močne krče v trebuhu. V rokah je imela otroka, ko je padla po tleh, da bi ga po padcu pomirila, pa mu je pričela peti uspavanko. Ob tem jo je prežemal grozovit občutek, da nekaj ni v redu. Povsem jasno ji je bilo, da izgublja svojega drugega otroka medtem, ko v rokah drži svojega prvorojenca.

Nekaj ur kasneje je že ležala v bolnišnici, kjer jo je za roko držal njen Harry. Oba sta bila objokana.

"Zrla sem v hladne bele zidove, oči so bile napolnjene s solzami. Poskušala sem si predstavljati, kako bi tole lahko premagala. Spomnila sem se trenutka, ko sva lani s Harryjem zaključevala turnejo po Južni Afriki. Bila sem izčrpana, dojila sem najinega otroka in skušala zadržati pogumen obraz pred javnostjo," je zapisala Meghan.

Zapis o neznosni žalosti, ki so jo izkusili mnogi, a o njej le redki tudi spregovorili, je nato nadaljevala:

"Sredi najhujše bolečine sva z možem odkrila, da bi v sobi, v kateri je 100 žensk, kar 10 do 20 njih doživelo spontani splav. Navkljub tej neverjetni številčnosti, pa pogovori o tem ostajajo tabu, ki je prežet z neupravičeno veliko sramu."

Na družabnih omrežjih so se pod objavo zvrstile izpovedi na tisoče žensk. Zdi se, kot da bi s tem, ko si je nekdo upal spregovoriti resnico, s tem odprl vrata tudi za vse druge, ki si zato zdaj upajo storiti isto.

"Spoznala sva, da ko ljudje drug drugega sprašujejo, kako so, in nato zares tudi poslušajo njihov odgovor, odprtega srca in uma, postane breme žalosti neizmerno lažji. Za vse nas. In zato, ko z drugimi iskreno delimo svojo izgubo, s tem naredimo korak k ozdravljenju tako sebe kot drugih," še piše Meghan v kolumni.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.