9. 4. 2020, 12:55

Melania Trump razposlala 25 tisoč spominskih velikonočnih jajc

profimedia

Prva dama ZDA Melania Trump je naročila, naj se v sredo in četrtek otroški bolnišnici, zveznim agencijam in lokalnim trgovinam razpošlje 25.000 spominskih velikonočnih pirhov, ki bi jih sicer dobili udeleženci tradicionalnega otroškega kotaljenja jajc po trati Bele hiše ob veliki noči.

Lesena jajca je izdelalo podjetje Main Wood Concepts, predsednik Zgodovinskega združenja Bele hiše Stewart McLaurin pa je dejal, da gre za edinstvene zbirateljske predmete, ker so bile namenjene dogodku, ki ga ni bilo.

Velikonočno kotaljenje pirhov po trati Bele hiše so doslej od leta 1878, ko se je tradicija začela, odpovedali le 17-krat. Zaradi vojn, obnov Bele hiše ali slabega vremena, tokrat pa je prišla na vrsto pandemija koronavirusa.

Lesena jajca bodo dobili v nacionalni otroški bolnišnici, v Nacionalnem inštitutu za zdravje, Centru za nadzor nad boleznimi, ministrstvu za zdravje, Rdečem križu in v lokalnih trgovinah, ki v času pandemije ostajajo odprte.

Urad prve dame ZDA je sporočil, da gre za majhen izraz spoštovanja za vse tiste, ki služijo javnosti. Melania Trump je v sredo z balkona Bele hiše v videosporočilu pozdravila ameriške zdravstvene delavce. "Američani zaradi vas dobivajo potrebno nego in zdravljenje. Skupaj vas podpiramo in pozdravljamo vaša pogumna in sočutna prizadevanja," je sporočila.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.