23. 8. 2021, 11:30 | Vir: STA

Michael Jordan na počitnicah v Splitu

Profimedia

Eden najboljših košarkarjev vseh časov, 58-letni Michael Jordan, je v nedeljo zvečer prispel na počitnice na Hrvaško, poročajo hrvaški mediji. Jordan je z zasebnim letalom pristal na splitskem letališču, zatem pa se je s spremstvom v treh kombijih prepeljal na luksuzno 95-metrsko jahto O'Para, ki ga je čakala v splitskem pristanišču.

Nekdanji igralec moštva Chicago Bulls in nosilec šestih NBA prstanov Jordan počiva na luksuzni jahti v družbi soproge Yvette Prieto, poroča Jutarnji list na svoji spletni strani. Objavil je tudi fotografije Jordana, ki ga je bilo videti, da na luksuzni jahti v sproščenem vzdušju kadi cigare.

Časnik domneva, da se bo Jordan v naslednjih dneh srečal tudi s svojim nekdanjim soigralcem s Hrvaške, Tonijem Kukočom, s katerim delita tudi strast do golfa. Lahko da, bosta obravnavala protokol o sprejemu Kukoča v košarkarsko hišo slavnih. Na sprejemu, ki bo potekal v ameriškem mestu Springfield 11. septembra, bo Jordan imel pomembno vlogo, ker bo Kukoča spremljal do slovesnega odra, dodaja časnik.

Hrvaški mediji poročajo, da je Jordan za milijon dolarjev tedensko najel 95-metrsko jahto, ki lahko sprejme do 12 gostov ter do 29 članov posadke. Na jahti je 14 sob, med katerimi so tudi posebni in VIP apartmaji. Na krovu imajo heliodrom, a tudi bazen, jacuzzi, savno, telovadnico, bar in številne druge ugodnosti za dobro počutje, poroča zagrebški časnik 24 sata.

Na Hrvaškem so letos počitnice preživeli tudi nekateri drugi znani športniki, kot je angleški nogometni igralec Jack Grealish, ki je letos postal najdražji otoški nogometaš ko je za 100 milijonov funtov prestopil iz Aston Ville v Manchester City. Grealish je z dekletom Sasho Attowod obiskal Dubrovnik, hrvaški mediji pa so zabeležili, da je par užival na tamkajšnji plaži za nudiste.

Eden najboljših svetovnih teniških igralcev Roger Federer je bil na počitnicah na Lošinju, medtem ko je bivša ruska teniška igralka Marija Šarapova za letošnje počitnice izbrala jug Dalmacije in najbolj znano hrvaško turistično mesto.

V Dubrovniku je bil tudi hollywoodski zvezdnik Harrison Ford, ki je bil na Hrvaškem v družbi s soprogo, prav tako ameriško igralko Calisto Flockhart.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.