7. 12. 2019, 14:15 | Vir: STA

Michelinov vodnik z letom 2020 v partnerstvo s Tripadvisorjem

profimedia

Michelinov vodnik najboljših restavracij na svetu, ki v gastronomiji velja za biblijo, združuje moči s specializiranim turističnim portalom Tripadvisor. Njuni predstavniki namreč že snujejo, kako izboljšati prepoznavnost in dostop do izbranih kakovostnih restavracij, so ta teden sporočili iz obeh skupin.

Partnerstvo bo zaživelo prihodnje leto, glede na vsebino in izdano licenco pa bo na Tripadvisorjevih spletnih straneh identificiranih 14.000 restavracij z Michelinovimi simboli, vključno z znamenitimi zvezdicami, je poročala francoska tiskovna agencija AFP.

Tripadvisor bo prek svoje podružnice Thefork omogočil, da bo na na voljo tudi ureditev rezervacij v nekaterih restavracijah.

S to potezo, ki je bila še pred nekaj leti nepredstavljiva, bo prišlo do združevanja ocen profesionalnih Michelinovih inšpektorjev in vsakdanjih uporabnikov vsebin na Tripadvisorju.

"To strateško partnerstvo med Michelinom in Tripadvisorjem bo ponudilo nepredsedenčno prepoznavnost restavracij, ki so navedene na seznamih izborov Michelonovega vodnika po vsem svetu," je pojasnil član izvršnega odbora skupine Michelin. "Na ta način bomo lahko poskrbeli, da bo izbor Michelonovega vodnika dostopen mnogo večjemu številu ljubiteljev kulinarike po vsem svetu," je dodal.

Poleg tega je Michelin podpisal tudi dogovor, da proda svojo platformo za spletne rezervacije Bookatable Tripadvisorjevi podružnici Thefork. S tem se bo lahko Thefork razširil v pet novih držav in ustvaril največjo spletno platformo za rezervacije v restavracijah.

Finančne podrobnosti sodelovanja med skupinama niso znane.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.