28. 7. 2017, 14:25 | Vir: STA

Mick Jagger ob brexitu ustvaril solo skladbi

profimedia

Pevec skupine The Rolling Stones Mick Jagger je ob izstopu Velike Britanije iz Evropske unije in v času vladavine Donalda Trumpa napisal dve skladbi. Prva England Lost po njegovih besedah odraža ranljivost njegove dežele ob brexitu, Gotta Get a Grip pa opozarja na lažne novice ter politiko, katere niti vlečejo blazneži, piše britanski The Guardian.

Jagger je solo skladbi England Lost ter Gotta Get A Grip objavil v četrtek. Ob tem je povedal, da ju je napisal v minulih mesecih, v negotovem obdobju političnih sprememb ob brexitu. Želel si ju je izdati čimprej, saj je želel, da ostaneta aktualni.

V skladbi England Lost je pripovedovalec nogometni navdušenec. Po izgubi angleške nogometne raprezentance se navijač oglasi pri nogometaših, oni pa mu rečejo, naj izgine. Navijač občuti, da "smo se znašli v težkem zgodovinskem trenutku". S to mislijo pa se je glasbenik navezal tudi na družbeno klimo. V videu nastopa igralec Luke Evans kot uglajen, izbrano oblečeni gospod, ki se znajde v zagatni situaciji.

Skladba Gotta Get A Grip je medtem mali protest proti skorumpirani politični kulturi, ki jo vodijo blazneži in klovni. Ti nudijo primerne iztočnice za lažne novice, s katerimi se ljudje hranijo.

Jagger je ponudil svojo interpretacijo skladbe: "Ne glede na vse, kar se dogaja, moraš živeti po svoje, biti kar si in si oblikovati lastno usodo." V videu za to skladbo pa nastopa umetnica in igralka Jemima Kirke.

Gotta Get A Grip je že dočakal več remixov, ki so jih ustvarili glasbeniki, ki jim trenutno prisluhne tudi sam Jagger. Med njimi je avstralski psihadelični rocker Kevin Parker. Pri priredbi skladbe England Lost pa je sodeloval raper in grimer Skepta.

Skladbi sta prva Jaggerjeva solo izdelka po letu 2011. Lani so Stonesi sicer izdali bluesovsko obarvan album Blue & Lonesome.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.