Mick Jagger pravi, da nov album, ki bo izšel septembra, "zveni kar dobro"

24. 7. 2020, 09:02 | Scena | Vir: STA

              Mick Jagger pravi, da nov album, ki bo izšel septembra, "zveni kar dobro" (foto: profimedia) profimedia

Legendarna britanska skupina The Rolling Stones napoveduje novi album Goats Head Soup 2020, ki bo med drugim ponudil tri povsem nove skladbe. Album, poimenovan po 11. studijskem albumu iz leta 1973, bo nasledil zadnji album bluesovskih priredb Blue and Lonesome iz leta 2016. Frontman Mick Jagger je zagotovil, da novi album "zveni kar dobro".

Jagger je oboževalcem skupine sporočil, da potrebujejo še nekaj časa, da končajo s snemanjem albuma, ki pa že zdaj po njegovi oceni zveni kar dobro, piše portal Ultimate Classic Rock.

Na albumu bodo tudi tri še neizdane skladbe Scarlet, Criss Cross in All the Rage. Skladbo Scarlet so posneli v sodelovanju s kitaristom skupine Led Zeppelin Jimmyjem Pageom. Skupina je sicer nazadnje izdala novo izvirno skladbo letos aprila. Living in a Ghost Town je bila tako prva avtorska skladba po letu 2012. Člani zasedbe so prav tako aprila sodelovali tudi na virtualnem koncertu One World.

Predvideni datum izdaje novega albuma, ki bo med drugim ponudil tudi sedem instrumentalnih skladb, je 4. september, še piše portal Ultimate Classic Rock.

Skupina The Rolling Stones, ki jo je leta 1962 ustanovil nekdanji kitarist Brian Jones, se je v zgodovino rocka zapisala kot ena komercialno najbolj uspešnih in najdlje delujočih zasedb. Izdala je več kot dva ducata studijskih albumov ter številne kompilacije in plošče z nastopov v živo. Poleg Jaggerja in Richardsa zasedbo sestavljata še kitarist Ronnie Wood in bobnar Charlie Watts.