1. 3. 2021, 15:17

"Moja noseča soproga je postala strašno lena, prepričuje me, da bo vsakršno delo škodovalo otroku"

profimedia

Ker ji sredi noči ni hotel ugoditi na prošnjo, da v kuhinjo skoči po prigrizek, je pričela jokati in se pritoževati, češ: kakšnega moža ima in kakšen bo to oče otroku, če je tako sebičen.

Nek moški se je na Redditu anonimno oglasil v želji po drugem mnenju. Zanimalo ga je, ali pričakuje preveč, če od žene zahteva, da prevzame manjši del gospodinjskega dela, saj se mu zdi, da je zdaj 'za vse sam' in da bo vsak čas pregorel od zdelanosti.

Poasnil je, da je njegova žena v drugem mesecu nosečnosti, da ni nobenih komplikacij in da praktično nima težav.

"Vse sem dal od sebe, da bi bil dober mož. Delam polni delavnik, zdaj pa sem prevzel še celotno gospodinjstvo: kuham, čistim, skrbim za hišne ljubimčke in drugo. Zelo se trudim tudi zadovoljiti vse njene želje," je zapisal in dodal, da medtem ona cele dneve samo še leži, pa čeprav hkrati trdi, da se 'nikoli ni počutila bolje'.

Toliko je teh obveznosti, še piše, da to počasi pušča na njem posledice. Prepričan je tudi, da je že 'izgorel', zato jo je že prosil, naj prevzame del teh obveznosti, a ga je že dvakrat zavrnila.

"Rekla mi je, da bi bila potem pod stresom, kar bi lahko škodovalo otroku, kar me je seveda prestrašilo. Tega si res ne želim. Da bi se najinemu otroku kaj hudega zgodilo. Zato je tudi nisem silil in sem še naprej vse opravil sam."

Dokler ga neke noči ni prebudila in ga poslala v kuhinjo po prigrizke. In ker je bil tisti dan še posebno naporen, je njeno prošnjo zavrnil.

"Takrat je pričela jokati in se pritoževati, da sem slab mož in da ne ve, kakšen oče bom, ko sem pa tako sebičen," je napisal ter priznal, da je takrat izgubil živce.

"Rekel sem ji, da se že šest mesecev trudim, naredim vse zanjo in da so mi zaradi stresa že pričeli izpadati lasje, medtem ko je ona po cele dneve na telefonu. Rekel sem ji tudi, da bi morala biti gospodinjska dela bolj pravično razdeljena, a ni imela nobenega razumevanja za to. Še več, vrgla me je iz spalnice, zato zdaj spim na kavču."

Dodal je še, da ga od takrat naprej grdo gleda in zmerja tudi tašča. Poleg kletvic je deležen tudi obtožb, da bo stres, v katerega je spravil ženo, zdaj zagotovo škodoval tudi otroku.

"Večina žensk dela polni delavnik vse prvih šest mesecev nosečnosti, nekatere pa tudi še dlje. Zakaj bi bila ona tu neka izjema, ki ne zmore ničesar, pa res ne vem," mu je napisal eden od uporabnikov Reddita, medtem ko se je neka mamica na njegov zapis odzvala: "Štirikrat sem bila noseča. Vsakič je bila nosečnost rizična, pa mi zdravnik niti enkrat ni odsvetoval gospodinjskih del. Nasprotno. Spodbujal me je, da ostanem aktivna, ker je to v večini primerov bolje od ležanja."

Tudi drugi so se strinjali, da nosečnost ne bi smela biti izgovor za neopravljanje gospodinjskih del, da pa razumejo, če se izogiba delu z močnimi kemikalijami za čiščenje ali nošnjo težkih stvari.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.