Monica Bellucci v vlogi in obleki Marie Callas

Pisma in spomini

3. 3. 2020, 09:14 | Scena | Vir: STA
Monica Bellucci v vlogi in obleki Marie Callas (foto: profimedia) profimedia

Priznana italijanska igralka Monica Bellucci igra Mario Callas v predstavi pariškega gledališča Bouffes Parisiens Maria Callas: Lettres et memoirs (Maria Callas: Pisma in spomini), ki jo podpisuje Tom Volf. Monica Bellucci je povedala, da jo je Volfov projekt, ki v prvi vrsti tematizira pisma grške operne dive, izjemno očaral.

Volf, ki je posnel tudi film o Marii Callas, naslovljen Maria by Callas, je po pisanju francoske tiskovne agencije AFP povedal, da se italijanska igralka in lik operne dive, ki jo igra, na odru spojita z neverjetno kemijo. Monica Bellucci po njegovih besedah izjemno natančno uteleša moč in občutljivost pevke, kot znana osebnost pa se je tudi lažje poglobila v lik ženske, ki postaja legenda.

Monica Bellucci v predstavi celo nosi obleko, ki je nekoč pripadala Marii Callas. Igralka je po pisanju AFP dejala, da so pisma pevke, po katerih je Volf gradil predstavo, izjemno lepa. "Nemogoče bi se ne bilo poglobiti v dušo te prekrasne umetnice," je dodala.

Maria Callas je zaslovela s svojim božanskim glasom, hkrati pa so naslovnice polnile podrobnosti iz njenega zasebnega življenja, še posebej glede njenega tragičnega ljubezenskega razmerja z grškim milijarderjem Aristotelom Onassisem, ki se je nato poročil z Jackie Kennedy, vdovo nekdanjega ameriškega predsednika Johna F. Kennedyja.

Monica Bellucci je ob tem še dodala, da je operna diva javnosti vselej kazala srečno podobo, za katero pa se je skrivalo nekaj popolnoma drugega. "Ko je nekdo izpostavljen, je v veliki nevarnosti. Jaz se trudim zaščititi ... Zelo pomembno je ostati prizemljen in imeti distanco do svoje javne podobe," je dodala igralka, katere ločitev od dolgoletnega partnerja, francoskega igralca Vincenta Cassela, je prav tako zelo odmevala v javnosti.

Predstava bo na sporedu pariškega gledališča Bouffes Parisiens do 28. marca.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri