9. 11. 2021, 21:39

Mucek Midas s štirimi uhlji po objavi na spletu hitro našel nov dom

IG: midas_x24
Mucek Midas s štirimi uhlji po objavi na spletu hitro našel nov dom (foto: IG: midas_x24)

Pred časom je po spletu zaokrožila fotografija zelo nenavadnega mačka. Sivi kosmatinec ima namreč štiri uhlje in ko so v zavetišču začeli zanj iskati nov dom, je njegova podoba hitro postala viralna.

Mucku je ime Midas in ko so ga ljudje videli, najprej niso mogli verjeti, da ne gledajo montirane fotografije. Iz njihovih dejanskih uhljev namreč štrli še par manjših uhljev.

Kot so kasneje razložili veterinarji, je deformacija povezana z recesivnim dedovanjem, mutacija pa menda ne vpliva na Midasov sluh – zaradi dodatnih uhljev ne sliši nič bolje in nič slabše. Midas je le vizualno zelo poseben domači ljubljenček.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Midas (@midas_x24)

Danes štiri mesece star mucek je po objavi na spletu hitro našel svoj dom. Posvojila ga je ljubiteljica živali iz Turčije, ki je ob tem komentirala, da upa, da bo njena gesta spodbudila druge ljudi, da k sebi vzamejo živali, ki morda niso popolnoma brez napak.

Nova lastnica Midasa ima sicer doma že psa in mačko, a pravi, da se bodo vse živali zagotovo zelo dobro razumele.

In če štirje uhlji niso dovolj, ima Midas na prsih še belo liso v obliki srca. Le kako naj potem tako poseben mucek ne bi imel tudi čisto svojega Instagram profila. Sledite mu lahko na @midas_x24.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Midas (@midas_x24)

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.