13. 8. 2020, 12:26 | Vir: STA

Muzikal o princesi Diani ne bo čakal na premiero na Broadwayu

Profimedia

Muzikal o princesi Diani ne bo čakal na premiero na Broadwayu 25. maja prihodnje leto, ampak ga bodo odigrali in posneli pred praznimi gledališkimi sedeži ter ga nato ponudili na platformi pretočnih vsebin Netflix. Sporočilo sledi zelo uspešni odločitvi Broadwayja, da muzikal Hamilton predstavijo na platformi Disney Plus, pišejo spletni portali.

Kot piše britanski BBC, bi po prvotnih načrtih muzikal Diana premiero doživel marca letos, a so zaradi covida-19 bili primorani ustaviti produkcijo. Sedaj so se odločili, da bodo muzikal brez občinstva posneli v newyorškem gledališču Longacre s celotno igralsko zasedbo. Diano bo upodobila Jeanna de Waal.

Producenti so v skupni izjavi dejali, da so, čeprav nadomestilo za ogled gledališke predstave v živo ne obstaja, počaščeni, da bodo lahko del kakovostnega razvedrila, ki ga ponuja Netflix naročnikom po vsem svetu.

Diana bo prva broadwayska produkcija, ki bo premiero doživela na malih ekranih še pred uprizoritvijo na gledališkem odru. Producenti sodelujejo z igralskim sindikatom Equity, da bodo zagotovili vse potrebne varnostne postopke. Gledališča Broadway bodo ostala zaprta do januarja prihodnje leto, piše britanski The Guardian. Datuma za ogled muzikala na Netflixu še niso razkrili.

Na Broadwayju so že doživeli uspeh s predvajanjem posnetega muzikala na platformi pretočnih vsebin. Na Disney Plus so v začetku julija ponudili posnetek muzikala Hamilton, ki si ga je glede na raziskavo tisti mesec ogledalo 37 odstotkov vprašanih. Hamilton je bil julija najbolj gledana vsebina na katerikoli platformi pretočnih vsebin.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.