22. 11. 2017, 08:33 | Vir: STA

Na dobrodelni dražbi na knjižnem sejmu tudi košakarska žoga z vsemi podpisi!

profimedia

Potem ko so na dobrodelni dražbi športne copate slovenskega košarkarskega junaka Luke Dončića dosegle ceno 30.000 evrov, bodo imeli ljubitelji košarke priložnost, da si zagotovijo še en spominek na zgodovinski uspeh. V petek bo na knjižnem sejmu v Ljubljani potekala dražba, kjer bo mogoče dražiti tudi žogo s podpisi košarkarskih reprezentantov.

Dražbo bo izvedel antikvariat Glavan, v njihovo letno dražbo pa so vključeni tudi nekateri športni in kulturnozgodovinski predmeti. Za ljubitelje športa bodo zanimivi trije: rokometna žoga s podpisi igralk Krima iz sezone 2016/17 (izklicna cena 100 evrov), ogrevalna majica oziroma dres slovenske košarkarske reprezentance s podpisi reprezentantov z Eurobasketa 2009 na Poljskem (izklicna cena 200 evrov) ter košarkarska žoga s podpisi reprezentantov z letošnjega Eurobasketa v Turčiji. Ta pa v katalogu nima izklicne cene, temveč je označena s "prosta ponudba".

Kot so sporočili prireditelji dražbe, bo šel izkupiček prodaje teh artiklov v dobrodelne namene, namenili so ga fundaciji Montessori za subvencijo šolnin.

Dražba bo potekala v petek, 24. novembra, ob 18. uri v Cankarjevem domu (dvorana Lili Novy) v sklopu Slovenskega knjižnega sejma.

Konec septembra je Val 202 na humanitarni dražbi za projekt Botrstvo prodal športne copate košarkarja Luke Dončića za 30.000 evrov. Dražba se je takrat začela z izklicno ceno 129 evrov, kar je bila simbolična številka, saj je toliko točk Dončič dosegel na evropskem košarkarskem prvenstvu. Z zbranimi sredstvi so na Valu 202 podprli tri nadarjene mlade košarkarje.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.