22. 11. 2017, 10:36 | Vir: STA

Na filmska platna bo ob 20. obletnici zaplul Titanik

profimedia

Epska romanca med Jackom Dawsonom in Rose DeWitt Bukater bo po 20 letih ponovno zaživela na filmskih platnih. Svetovna uspešnica Titanik ameriškega režiserja Davida Camerona, v kateri sta leta 1997 v vlogi zaljubljencev zablestela Leonardo DiCaprio in Kate Winslet, namreč v novi tehniki Dolby 1. decembra za en teden prihaja v kinodvorane AMC v ZDA.

Cameron zagotavlja povsem drugačno izkušnjo ob ogledu filma v novi tehnologiji Dolby. "Kot da bi ga videl prvič!", je svojo izkušnjo ob snovanju filma v novi tehniki delil v napovedniku za film, objavljenem minuli teden na spletni platformi YouTube.

Film o nesreči slavne ladje, v katerem sta v glavnih vlogah nastopila Leonardo DiCaprio in Kate Winslet, je bil v kinih leta 1997. Romanca med njunima likoma je postavljena v april 1912, na luksuzno prekooceansko ladjo, ki je plula na svoji prvi vožnji od Southamptona proti New Yorku in se zaletela v ledeno goro.

Vse do Cameronovega Avatarja, ki so ga v kinih vrteli konec leta 2009 in v začetku leta 2010, je Titanik veljal za najbolj uspešen film vseh časov. Zanimanje za film, ki je prejel 11 oskarjev, je režiser ponovno zbudil leta 2012, ko je na filmska platna ob 100. obletnici Titanikove prve plovbe prišla njegova različica v 3D tehniki.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.