7. 5. 2020, 07:35 | Vir: STA

Na italijanskih plažah so se že začele priprave na poletno sezono

Profimedia
Na italijanskih plažah so se že začele priprave na poletno sezono (foto: Profimedia)

Plaže opremljajo z merilci telesne temperature obiskovalcev. Ti naj bi tudi predložili izjavo, da niso okuženi z novim koronavirusom. Čeprav italijanska vlada še ni sprejela odločitve o njihovem odprtju, upravljavci plaž upajo, da jih bodo lahko odprli po 1. juniju.

Predvideno je sicer, da naj bi bilo med posameznimi ležalniki na plaži deset metrov razdalje. Obiskovalcem plaže bodo na voljo zaščitne maske ter razkužila. V načrtih je tudi redno razkuževanje kabin za preoblačenje, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

V Italiji se sicer na ponovno odprtje pripravljajo tudi različne kulturne in prostočasne ustanove. Muzeje in knjižnice naj bi tako v državi ponovno odprli 18. maja. Zaživeli naj bi tudi kinematografi, ki naj bi poleti predvsem ponujali filme na prostem. V Rimu sicer že od tega tedna dalje ponovno poteka produkcija filmov in televizijskih serij.

V Italiji se je v ponedeljek začela druga stopnja omilitve ukrepov, ki so jih pred tem sprejeli za zajezitev okužb z novim koronavirusom. Italijani tako spet smejo v parke, dovoljeni so tek na prostem in obiski sorodnikov v stanovanjski skupnosti. Velika družinska srečanja in zasebna praznovanja so še naprej prepovedana.

V Italiji so v torek, drugi dan po omilitvi ukrepov omejevanja gibanj, potrdili 236 smrtnih žrtev koronavirusne bolezni-19. Skupno je do torka umrlo 29.315 ljudi. Država še naprej beleži trend upadanja števila oseb, ki so še okužene z novim koronavirusom. Njihovo število je v zadnjem dnevu padlo z 99.980 na 98.467.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.