20. 5. 2020, 13:26 | Vir: STA

Na Krvavec znova mogoče z gondolo

Robert Hrovat/STA

V četrtek, 21.5. bo po več tednih znova mogoč dostop do Krvavca s kabinsko žičnico, so sporočili iz upravljalca žičnice RTC Krvavec. Ob upoštevanju vseh preventivnih ukrepov bo prevoz z gondolo možen od četrtka do nedelje, so dodali. Na Krvavcu za zdaj obratujejo Bike park Krvavec, Plaža Krvavec in Pot pastirskih škratov.

Kot so za STA pred dnevi pojasnili v RTC Krvavec, so bili kljub veliki količini novozapadlega snega in že prej narejenega tehničnega snega sredi marca primorani smučišče zapreti. Ostali pa so jim stroški elektrike, nafte in vode ter ostali stroški, ki so jih doslej pokrivali z akumulacijo iztržka zimske sezone.

Med velikimi stroški gorskih centrov, ki si že dlje časa prizadevajo za spodbude s strani države, so navedli tudi vsakoletni remont naprav in vzdrževalna dela na terenu.

Ob tem so pojasnili, da koristijo ukrep čakanja na delo, da pa bi si od države želeli tudi druge ukrepe, ki bi jim pomagali preživeti.

V danih razmerah v RTC Krvavec pripravljajo plan preživetja za poletje z močno zmanjšanim obratovanjem. "S tem pa bo šel na minimum tudi kader. V skrajnem primeru, da bi lahko dočakali zimsko sezono, lahko napovemo najslabši možen scenarij, začasno zaprtje resorta," so zapisali v podjetju.

V osnutku tretjega protikoronskega zakona, ki naj bi ga danes potrdila vlada, je sicer predvidena posebna finančna pomoč za žičničarje, ob tem pa tudi enomesečno podaljšanje ukrepa čakanja na delo za gostinstvo in turizem, shema subvencioniranja skrajšanega delovnega časa in turistični boni za nočitev z zajtrkom.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.