Neja Drozg | 11. 4. 2022, 17:17

Na obisku doma pri ministru Marku Borisu Andrijaniču: "Na veliko žalost svojih sosedov pojem pod tušem" (video)

Aleksandra Saša Prelesnik

Marka Borisa Andrijaniča Slovenci najbolje poznamo po nazivu trenutnega ministra za digitalno preobrazbo, a le peščica ve, da je njegovo zasebno življenje še bolj pestro od dogajanja na političnem parketu.

Z Metropolitanovo ekipo smo se ranega nedeljskega jutra odpravili v Novo mesto, natanko na kraj, kjer je minister naredil svoje prve otroške korake.
 
"Dobro jutro", nam je nadvse gostoljubno zaželel na pragu doma svoje mame, nam nato skuhal skodelico hibiskusovega čaja in ponudil piškote, z drvmi zakuril kamin ter nam predstavil življenjsko sopotnico Dhruti iz Indije, ob kateri mu že več let igra srce. In ne samo to – popeljal nas je tudi na pot družinskih korenin.
 
 
Slovenski pregovor ne pravi zaman, da dober glas seže v deveto vas, saj je njegov dedek kot prvi oče Krke med domačini prava eminenca. Osebna zgodba, ki nam jo je ob prijetnem klepetu zaupal Andrijanič, je tako nadvse holivudska.
 
Tekom pogovora, s katerim je medijem prvič doslej dovolil pokukati v zasebno življenje, nam je zaupal celo, da vsako jutro prepeva pod prho – in da sosedi nad njegovo glasbeno izbiro (po navadi se odloči za repliko pesmi skupine Coldplay) precej pogosto vihajo nos.
 
No, vsega pa ne bomo izdali že zdaj – pripravili smo namreč ekskluzivni posnetek, ob ogledu katerega se boste počutili, kot bi tudi sami prisostvovali prijetni čajanki, pri kateri minister Andrijanič ne skopari z besedami. 

In ker ljubezen na prvi pogled čisto zares obstaja …

 
... nam je minister ponudil tudi ekskluzivni vpogled v njegovo poročno knjigo in zaupal, katero je bilo najlepše poročno darilo, ki sta ga z Dhruti prejela. Pošalil se je tudi, da je kot otrok želel postati vojskovodja ali rock zvezdnik, kar se seveda ni uresničilo – je pa (v zameno) doživel pravi študentski krst na kampusu univerze Oxford. Filmsko življenje? Pa še kako!
 
 

Na Indijski poroki bo namreč jahal tudi …

 
Slona. Čeprav sta usodni da dahnila v Piranu z vonjem po morju, prava poroka šele prihaja. Letošnjo jesen bosta namreč ljubezen sklenila še na drugem koncu sveta v družbi 300 prijateljev in članov družine njegove izbranke. In ker indijska tradicija veleva, da mora ženin svojo moškost dokazati z jahanjem sivega velikana, se bo tega slavnostno lotil tudi naš minister.
 
Naj vam za konec zaupamo še eno zanimivo dejstvo o tem politiku: kavo in rogljiček bi znal naročiti celo v latinskem in grškem jeziku.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.