4. 4. 2017, 09:04 | Vir: STA

Na Pagu snemajo ameriško nadaljevanko The Terror v produkciji Ridleya Scotta

profimedia

Ameriška kabelska mreža AMC je v ponedeljek na hrvaškem otoku Pagu začela snemati nadaljevanko The Terror. Snemanje bo potekalo do 29. aprila, so sporočili s hrvaškega avdiovizualnega centra (Havc).

Gre za srhljivko o izginotju ekspedicije na severnem polu sredi 19. stoletja, izvršni producent pa je priznani režiser Ridley Scott.

Nadaljevanko snemajo po romanu The Terror pisatelja Dana Simmonsa. Avtor je v delu opisal pomorsko ekspedicijo leta 1847, na kateri je posadka dve leti ostala ujeta na ladji v arktičnemu ledu. Ladjo napada skrivnosti uničevalec, ki vohuni za posadko, njene člane pa sili v negotovo in obupano igro za preživetje, piše na spletni strani Havca.

Kapitana ladje Johna Franklina igra Cirian Hinds, njegov filmski pomočnik Francis Croizer pa je Jared Harris.

AMC je naročila deset enournih nadaljevanj, ki jih bodo na otoku Pagu snemali do konca aprila. Angažirali so 85 hrvaških filmskih delavcev in 60 statistov. Premiera je napovedana za prihodnje leto, navaja Havc.

V centru so dodali, da po snemanju filma o Robinu Hoodu na Hrvaško še naprej privabljajo najboljše svetovne produkcije.

Opominjajo, da so v minulih petih letih pridobili več kot 30 mednarodnih filmskih projektov, kar so spodbudili s povračilom 20 odstotkov stroškov, ki jih ima filmska ekipa na lokalni ravni. V tem obdobju so tuji filmarji na Hrvaškem porabili več kot 50 milijonov evrov, poleg tega pa so hrvaškim krajem, v katerih snemajo, zagotovili svetovno promocijo.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.