14. 12. 2017, 09:42 | Vir: STA

Na slovenska filmska platna prihaja film Vojna zvezd: Poslednji Jedi

profimedia

Na redni spored slovenskih kinematografov prihaja osma galaktična avantura Vojne zvezd, drugi del iz nove trilogije Poslednji Jedi. Luke Skywalker se podaja na epsko pustolovščino, ki bo razkrila stoletja trajajoče skrivnosti Sile in prinesla šokantna odkritja v povezavi s preteklostjo.

Galaktični legendi Skywalkerju se bodo na epski pustolovščini med drugim pridružili princesa Leia, Kylo Ren in Rey - junaki iz prvega filma nove trilogije, in sicer sedmega nadaljevanja sage Vojne zvezd, ki jo ustvarja Lucasfilm, Sila se prebuja (2015).

Mark Hamill je Luke Skywalker, lani preminula Carrie Fisher princesa Leia, Adam Driver zloglasni Kylo Ren, Daisy Ridley pa Rey. V filmu nastopajo še John Boyega, Oscar Isaac, Lupita Nyong'o, Andy Serkis, Domhnall Gleeson, Anthony Daniels, Gwendoline Christie, Kelly Marie Tran, Laura Dern in Benicio Del Toro. Režijo je prevzel Rian Johnson.

Ameriški režiser in producent George Lucas je sagi o jedijih in sithih, svetli in temni sili, Skywalkerju, Darth Vaderju, princesi Lei, Hanu Solu, Obiju Wan Kenobiju, Mojstru Jodi in mnogih drugih ikonah posvetil skoraj 30 let. Filmi se dogajajo v oddaljeni galaksiji in so v desetletjih postali pravi fenomen popularne kulture.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.