13. 11. 2020, 18:11 | Vir: STA

Na snemanju filma Matrica 4 naj bi si pod delovno krinko privoščili zabavo

profimedia

Zabava v filmskem studiu v bližini Berlina je sprožila dvome, da je šlo res samo za sceno v najnovejšem delu filma Matrica. Lokalni mediji poročajo, da so snemanje izrabili le za izgovor in da je šlo za nezakonito zabavo v času pandemije. V studiu zagotavljajo, da so upoštevali vse ukrepe in smernice za zajezitev širjenja novega koronavirusa.

Časnik Bild je danes poročal, da je priča videla nezakonito zabavo s pirotehniko v filmskem studio Babelsberg v sredo pozno zvečer. Po navedbah priče so se gostje le pretvarjali, da so statisti.

Vodja legendarnega filmskega studia Christopher Fisser pa vztraja, da je šlo za sceno v filmu Matrica. V studiu namreč že osem mesecev poteka snemanje četrtega dela.

"Snemali so sceno z zabavo," je povedal za nemško tiskovno agencijo dpa.

Pri snemanju je sodelovalo okoli 110 statistov in 200 članov snemalne ekipe, ob koncu pa je sledila zdravica, je pojasnil Fisser.

Zagotovil je še, da so celotno ekipo pred tem testirali na novi koronavirus. Glavne igralce, med njimi je tudi Keanu Reeves, pa so testirali vsak dan, je dodal.

Mestne oblasti v Potsdamu pa poročanje Bilda vseeno obravnavajo resno in so napovedale preiskavo dogodka, čeprav uradno nihče ni vložil pritožbe, še pojasnjuje dpa.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.