24. 11. 2021, 13:38

Na TikToku kroži nov trend ličenja – risanje in poudarjanje podočnjakov

TikTok: @saracarstens

Na omrežju TikTok kroži neverjeten trend ličenja med mladimi, ki si sedaj z ličili rišejo podočnjake, saj naj bi bil videz utrujenosti 'kul'. Morda dobra novica za vse, ki se svojih naravnih podočnjakov kar ne morejo znebiti.

Če se številne ženske na vse pretege trudijo prikriti znake utrujenosti na svojem obrazu, pa TikTok trendi očitno hitijo v nasprotno smer. Po spletu so začeli krožiti videi, v katerih nekateri mladi ne le navdušeno sprejemajo podočnjake, ampak si jih kar sami tudi narišejo kot del celostnega ličenja.

Za ustvarjanje umetnih podočnjakov se očitno lahko uporabljajo različni pripomočki za ličenje (celo šminka, če je v pravem odtenku obrazne utrujenosti), končni cilj pa je očitno videz, ki daje vtis, da vam primanjkuje vsaj za eno celo noč spanja.

Številne je ta nenadni trend seveda zelo presenetil. V komentarjih pod vplivnico Saro Carstens, ki je v sodelovanju s Teen Vogue med prvimi pričela objavljati posnetke ustvarjanja umetnih podočnjakov, tako najdemo recimo naslednjo misel: »Mi hočete povedati, da je moja največja negotovost, ki jo že leta skušam skriti, zdaj postala privlačna? Jaz sem – srečna.«

@saracarstens #duet with @sarathefreeelf #teenvogue ♬ Greek Tragedy (Oliver Nelson TikTok Remix) - The Wombats

»Ravnokar sem odkrila, da si ljudje na TikToku z ličili ustvarjajo umetne podočnjake – trendi končno delujejo meni v prid,« je zapisala druga uporabnica.

Sara Carstens je ob svojem posnetku o tem, kako poustvariti podočnjake, zapisala, da je le želela sprejeti svoje naravne podočnjake in jih še malce poudariti. Upala je, da bo s tem pristopom spremenila perspektivo javnosti. »Genetsko imam podočnjake,« je zapisala Sara. »In vedno so bili zelo opazni. Uporabljala sem ličila za prekrivanje podočnjakov, kasneje pa ugotovila, da me ne sme biti sram in da so podočnjaki morda celo videti kul, zato sem jih sprejela in se jih odločila vključiti v svoj celostni videz

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.