Na vlaku pozabljena dragocena violina po dveh tednih spet v rokah lastnika

300.000 evrov

4. 11. 2019, 09:03 | Scena | Vir: STA
Na vlaku pozabljena dragocena violina po dveh tednih spet v rokah lastnika (foto: profimedia) profimedia

Britanskemu poklicnemu glasbeniku Stephenu Morrisu so po skoraj dveh tednih vrnili dragoceno violino, ki jo je pozabil na vlaku. Inštrument, vreden skoraj 300.000 evrov in star 310 let, je eden redkih, ki jo je izdelal mojster David Tecchler.

"Grozljivo jo je izgubiti, ne le zaradi njene vrednosti. To pomeni moje preživetje," je dejal Morris, ko je prosil za pomoč pri iskanju inštrumenta.

Po pisanju BBC je moški violino lastniku vrnil na parkirišču v Beckenhamu v Južnem Londonu, in sicer v navzočnosti policistov v civilnih oblačilih. Moški, ki je violino vzel, pa se je lastniku opravičil.

Z Morrisom je sicer vzpostavil stik preko Twitterja, kmalu potem ko je britanska policija objavila fotografijo moškega, ki ga je posnela nadzorna kamera in za katerega so ocenili, da bi lahko vzel violino.

"Zelo se je opravičeval, dejal je, da bi mi jo rad vrnil osebno," je o moškem povedal Morris. Violina in pripadajoči loki so bili po njegovih besedah nedotaknjeni. "Ne bi se moglo končati bolje," je še povedal.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri