15. 3. 2017, 07:21 | Vir: STA

Nagrade MTV odslej tudi za televizijske produkcije

profimedia

Nagrade MTV za filmske produkcije, ki veljajo za letno slavje predvsem mladim všečne popularne kulture, bodo odslej podeljevali tudi za televizijske produkcije. Podelitev nagrad se bo tako imenovala MTV Movie and TV Awards in bo pod tem imenom prvič potekala 7. maja v Los Angelesu.

Predsednik televizijske mreže MTV Chris McCarthy je menil, da živimo v zlati dobi vsebin, v kateri lahko izvrstne naracije in like zasledimo tako v filmskih kot v televizijskih produkcijah.

S tem, da bodo odslej v sklopu priljubljenih nagrad priznanja podelili tudi televizijskim produkcijam, prepoznava dobrodošlo razširitev: "Slavili bomo še več duhovitih, pogumnih, zabavnih pa tudi najbolj gledanih produkcij, ki navdušujejo mlade."

Podelitev nagrad bo mogoče spremljati preko prenosa v živo, organizatorji prireditve pa si obetajo celodnevno zabavo, saj se množice mladih ponavadi zgrnejo pred prizorišče, da bi bile priča dogajanju na rdeči preprogi. Lani je nagrado za najboljši film prejel Vojna zvezd: Sila se prebuja v režiji J. J. Abramsa.

Ameriški kritiki o novi zlati dobi televizijske produkcije govorijo že od leta 2000. S porastom digitalnih platform, kakršna je Netflix, je poleg filmov tudi televizijske produkcije mogoče gledati vseskozi.

MTV letno podeljuje tudi glasbene in video nagrade, ki so med mladimi prav tako zelo priljubljene.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.