9. 2. 2021, 18:58 | Vir: STA

Prihaja pustni čas, tukaj vam bodo pripravili najboljše krofe v Sloveniji

Shutterstock
Prihaja pustni čas, tukaj vam bodo pripravili najboljše krofe v Sloveniji (foto: Shutterstock)

Naj krof Slovenije 2021 so po izboru Turistično gostinske zbornice Slovenije pripravili v slaščičarni Cafe Central v portoroškem hotelu Lifeclass. Akcijo so v zbornici letos izvedli prvič, gostinci pa so krofe strokovni komisiji poslali po hitri pošti.

Najbolje ocenjeni ponudnik bo za svoje krofe eno leto lahko uporabljal naziv Naj krof Slovenije 2021 po izboru Turistično gostinske zbornice Slovenije.

Strokovna komisija v sestavi predsednika Društva kuharjev in slaščičarjev Slovenije in mednarodnega ocenjevalca WACS Tomaža Vozlja, strokovne učiteljice na Srednji slaščičarski šoli - BIC Ljubljana Cecilije Per ter kuharske mojstrice in mednarodne ocenjevalke WACS Alme Rekić je drugo mesto podelila Termam Banovci, tretje mesto pa sta si razdelila delavnica pekarstva živilske šole Biotehniškega izobraževalnega centra Ljubljana ter Kavarna in slaščičarna Maxim. Med posamezniki je prvo mesto osvojila Urška Širec iz Pragerskega.

Organizatorji srečanja so prejeli krofe, ki jih je pripravilo 33 udeležencev iz cele Slovenije, od Primorske do Prekmurja, od Dolenjske do Gorenjske ter Ljubljane. Ponudniki so uporabili veliko domišljije in ustvarili različne krofe, za polnilo so uporabili klasično marelično marmelado, pa tudi oljčno marmelado, žajbljev karamel, suho sadje s skuto ter skuto s smetano, so zapisali na zbornici.

Namen dogodka, ki sta ga partnersko podprla Pošta Slovenije in Mercator, je bil vliti nekaj optimizma v teh težkih časih za turizem, negovati bogato slovensko kulinarično tradicijo in se vključiti v projekt Slovenija evropska regija gastronomije 2021, so sklenili sporočilo za javnost.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.