5. 4. 2017, 20:07 | Vir: STA

Naj sladoled leta bo sladoled z okusom prekmurske gibanice!

profimedia

Na prvem državnem prvenstvu v pripravi sladoleda, ki je danes potekalo v Novi Gorici, je najboljši sladoled pripravil Tine Valič iz novogoriške Perline kavarne Dolce Vita. Komisijo je prepričal s sladoledom "prekmurska gibanica", ki je inovativna kreacija, narejena iz mlečnega sladoleda in klasičnih sestavin tradicionalne prekmurske gibanice.

V pripravi sladoleda se je sicer pomerilo devet slaščičark in slaščičarjev, so sporočili iz novogoriškega Hita, ki je pripravil državno tekmovanje.

Vsak izmed tekmovalcev je imel na voljo 30 minut časa za pripravo sladoleda z vnaprej pripravljeno pasterizirano osnovo za sladoled. Sledilo je mešanje in zamrzovanje sladoleda v aparatu za sladoled, nato pa ustvarjanje inovativnih sladolednih kreacij v banjici. Slednje so razstavili v zamrzovalni vitrini.

Pri ocenjevanju je komisija upoštevala okus, ki je lahko prinesel polovico vseh točk, strukturo in predstavitev v banjici.

Drugouvrščeni sladoled "dark smoke" je pripravil Ardit Ejupi iz sladoledarne Pingo iz Šentilja.

Tineta Valiča in Ardita Ejupija čaka potovanje v kampus Carpigiani Gelato University v italijanskem mestu Anzola dell'Emilia, kjer bo 24. in 25. julija potekalo evropsko prvenstvo. Evropski prvak pa se bo med 8. in 10. oktobrom udeležil svetovnega prvenstva v Riminiju, kjer bo znano, kateri bo sladoled leta 2017.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.