12. 12. 2016, 08:21 | Vir: STA

Najbolj znani muzikal Mačke prihaja marca tudi v Zagreb!

profimedia

Eden najbolj znanih muzikalov, ki se je na odrih londonskega West Enda in newyorškega Broadwaya od začetka 80. let odigral z 9000 predstavami, prihaja tudi v Zagreb.

Organizatorji so potrdili, da bo večkrat nagrajeni muzikal Mačke avtorja Andrewa Lloyda Webbra s svojo izvirno produkcijo 22. marca prihodnje leto gostoval na odru zagrebške Arene. Ob tej priložnosti bo največje zagrebško pokrito prizorišče, večnamenska dvorana Arena, tako postalo tudi gledališče za 4000 obiskovalcev.

Muzikal prihaja v hrvaško prestolnico v okviru turneje produkcijske hiše The Really Useful Theatres Group Andrewa Lloyda Webbra.

Legendarne Mačke!

Nastal je po zbirki otroških pesmi Mačke znanega anglo-ameriškega pesnika Thomasa Stearnsa Eliota iz leta 1939, prvo predstavo pa so uprizorili v Londonu leta 1981. Leto zatem so eno najuspešnejših glasbeno-scenskih predstav vseh časov začeli prikazovati tudi v New Yorku.

Zgodba poteka na velikem smetišču, na katerem se v noči s polno luno zbirajo mačke, da bi izbrale tisto, ki bo odšla v "mačje nebo" in se vrnila z novim življenjem. Vsaka pripoveduje svojo zgodbo, da bi se stari vodja mačje družbe lahko odločil, katero bo izbral. Izbrana mačka Grizzabela na koncu odpoje tudi najbolj znano pesem muzikala, zimzeleno Memory (Spomini), ki je zaživela tudi mimo predstave.

Predstava je pobrala številne prestižne nagrade v Veliki Britaniji in ZDA, med drugim glasbenega grammyja. Muzikal so prevedli v več kot 20 jezikov, konec prejšnjega stoletja pa so posneli tudi film. Na odru si ga je ogledalo več kot 50 milijonov ljudi.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.