Najstniki s TikToka trolajo ameriškega predsednika Donalda Trumpa

3. 7. 2020, 11:07 | Scena | Piše: N.Z.

              Najstniki s TikToka trolajo ameriškega predsednika Donalda Trumpa (foto: profimedia) profimedia

Da generacija Z ni od muh, kaže njihova nedavna akcija, katere tarča je (ponovno) postal Donald Trump. Nastniki so na TikToku sprožili trend trolanja ameriškega predsednika.

Potem, ko so zakupili na tisoče vstopnic za Trumpovo zborovanje v Tulsi, Oklahoma, potem pa jih tja ni bilo samo zato, da smo lahko vsi videli dolg Trumpov nos, ko se je moral pojaviti pred na pol praznim avditorijem, se po novem spodbujajo, da na spletu negativno ocenjujejo poslovne storitve, ki so v lasti Donalda Trumpa.

Po poročanju Daily Dot naj bi se na TikToku pojavili videi, v katerih najstniki pišejo slabe ocene in odsvetujejo obiske mest, kot so Trump Tower, golf igrišča, restavracije in hotelsko verigo, ki je razsejana po ZDA.

Ena najbolj razvpitih TikTokovcev, ki trolanje Trumpa najbolj goreče promovira, pa je Claudia Conway, hči Georgea in Kellyanne Conway - t.j. prav tiste svetlolase Kellyanne, ki je zaposlena kot svetovalka predsedniku.

Čeravno negativne ocene Trumpovih poslov niso nekaj novega, pa je TikTokovo gibanje vendarle učinkovito. Google in Yelp sta zaradi poplave negativnih komentarjev potisnila Trump Tower, Trump Grill, hotel Trump International v Las Vegasu in počitniško posestvo Mar-a-lago na Floridi na nižje pozicije, kar samo po sebi prinaša tudi nižje zaslužke.