15. 4. 2017, 10:09 | Vir: STA

Nanizanka Prijatelji bo postala glasbena parodija

Vogue

V 90. letih uspešna ameriška komična nanizanka Prijatelji bo na newyorških odrskih deskah zaživela kot glasbena parodija.

V ospredju muzikala bo šest protagonistov iz televizijske serije - Rachel, Monica, Phoebe, Joey, Chandler in Ross. Zanj so napisali izvirne skladbe, naslovljene po ključnih frazah iz Prijateljev, denimo We Were on a Break.

Producenta šova bosta Bob in Tobly McSmith, ki sta ustvarila že več glasbenih parodij na ameriške televizijske serije, kot sta Polna hiša in Beverly Hills 90210. McSmith je povedal, da sta izjemno navdušena, da imata možnost parodirati tako pomemben televizijski šov, kot so Prijatelji.

Napovedal je, da bodo v muzikal vključili tudi nekaj šal o igralcih, ki so v nanizanki med letoma 1994 in 2004 nastopili v glavnih vlogah. To so bili Jennifer Aniston, Courteney Cox, Lisa Kudrow, Matt LeBlanc, Matthew Perry in David Schwimmer. Prav tako ne bodo umanjkali "smelly cat", nadležna Janice in debela Monica.

Na sporedu off-broadwayskega newyorškega gledališča The Triad Theatre, ki sprejme zgolj 130 gledalcev, bo v drugi polovici leta, poroča britanski BBC.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.