7. 11. 2017, 15:00 | Vir: STA

Našli so dovolj dokazov, da so japonsko "črno vdovo" obsodili na smrt!

profimedia

Japonsko upokojenko, ki so jo poimenovali "črna vdova", saj je ubila oziroma skušala ubiti več svojih starejših partnerjev, je danes sodišče v Kjotu obsodilo na smrt. Tako se je končal eden bolj odmevnih primerov na Japonskem, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

70-letno Chisako Kakehi so aretirali leta 2014, poleti pa se je na sodišču v Kjotu proti njej začelo sojenje zaradi treh umorov svojih partnerjev in enega poskusa umora.

Chisako je svoje partnerje prisilila, da so spili napitek, v katerem je bil cianid, vse pa je nameravala ubiti. "Primeri so bili dobro pripravljeni. Bili so zviti in zlobni. Nimam druge izbire kot najvišje kazni," je dejala sodnica Ayako Nakagawa.

Ayako je zavrnila obrambo, ki je trdila, da Chisako ne more odgovarjati za svoje zločine, saj ima demenco. Sodišče je še navedlo, da je Japonka ubila svoje partnerje, ko je postala dedinja njihovih zavarovalnih polic, ki so bile vredne več milijonov dolarjev.

To se je zgodilo tudi v primeru njenega četrtega moža, ki je umrl decembra 2013, le mesec dni po poroki. Med obdukcijo so v njegovem telesu našli sledi cianida, kar je preiskovalce vzpodbudilo, da so raziskali tudi okoliščine smrti njenih drugih partnerjev. V dveh primerih so našli dovolj dokazov, da je šlo za umor, obtožili pa so jo tudi poskusa umora partnerja, ki je pozneje umrl zaradi raka.

Tožilstvo je Chisako sicer očitalo, da je tri partnerje zastrupila s cianidom, enega pa poskušala umoriti. Nenadne smrti so kmalu po poroki umrli še njeni trije prejšnji soprogi, a za te primere tožilstvo ni vložilo obtožnice.

Na Japonskem obsodijo ljudi na smrt le zaradi umorov, običajno večkratnih, kazen pa izvršijo z obešanjem.

Njeni odvetniki so se sicer na razsodbo nemudoma pritožili, zaradi česar bi lahko primer po pisanju AFP trajal še dolgo.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.