28. 12. 2020, 13:34

"Nazadnje, ko so bili planeti tako poravnani, sta nas zadela španska gripa in kuga!"

profimedia

Demian Allan je učitelj na kolidžu za paranormalne študije v Londonu, za njim pa je dvajset let prakse v interpretaciji zahodnjaške astrologije. Ves ta čas piše horoskope in pripravlja politične astrološke napovedi. Leta 2012 je izdal knjigo, v kateri je napovedal veliko zdravstveno (in siceršnjo) krizo za leto 2020.

Pa njegove najbolj aktualne napovedi?

Naslednje je povedal za The Guardian:

"Astrologija je nekaj podobnega kot napovedovanje vremena. Astrologi pogledamo astrološke vzorce in se vrnemo v zgodovino, da bi videli, kaj se je zgodilo v preteklosti, ko so se zvrstili podobni aspekti.

Nazadnje, ko so bili Saturn, Jupite in Pluton v takšnih aspektih drug z drugim, kot so bili od začetka leta 2020, se je zgodila španska gripa (pred 100 leti), še pred tem pa 'črna smrt', t.j. kuga (sredina 14. stoletja).

Pluton je vladar kolektivnih virusov, Jupiter pa je planet širjenja in potovanj prek morja (kar daje slutiti, da se virus razširi po celem svetu). In potem je tudi Saturn, ki je planet omejevanj, pravil in velikih bremen ter odgovornosti. Ta stelij - to je gneča večih planetov v istem zodiakalnem znamenju - je tam že od začetka leta.

Omenjeni planeti so tudi močni sprožilci čustvenih reakcij v posameznikih, in leta 2020 je bilo tega veliko. Še posebno strahu pred neznanim. 23. marca, se je prvič po 29 letih, Saturn začasno zatekel v Vodnarja (zračno znamenje, ki pooseblja ločenost in individualnost). Tam je bil vse do julija, torej ves ta čas, ko smo se mi trudili fizično distancirati drug od drugega.

In potem se ni zgodilo nič posebnega do tretjega tedna v novembru, ko sta se Jupiter in Pluton pričela oddaljevati drug od drugega. Prav takrat so se stvari začele dramatično spreminjati in se na prelomu leta še vedno spreminjajo.

V dnevih okoli božiča se je zgodila konjukcija Saturna in Jupitra. Njune konjukcije so se zadnjih 250 let dogajale v zemeljskih znamenjih (Bik, Devica, Kozorog), kar je imelo za posledico vzpon industrijske revolucije. Tokrat pa se je konjukcija zgodila v zračnem znamenju. Kar je za astrologe velikega pomena. To namreč pomeni, da se je pričel nov cikel, s socialne perspektive, ki bo trajal naslednjih 200 let.

Vstopili smo v obdobje tehnološke revolucije v letu 2021, ki bo spremenila naravo našega dela, izobrazbe in načina naše interakcije. Sledila mu bo tudi zelena revolucija, ki smo jo tako težko pričakovali (kar je prav tako manifestacija Vodnarja).

Septembra in oktobra 2021 bo svet zajela obsedenost z virtualnim svetom, ki bo prihajal od Neptuna (vladar iluzij in mistike), saj se ta zadnjih deset let zadržuje v znamenju Rib. To bo prineslo nove omejitve na družbenih omrežjih, prelomnica tega procesa pa se bo zgodila že maja ali junija.

Koronavirus ne bo kar tako izginil do 4. marca, ko se zgodi premik Marsa iz Bika. Šele takrat se bo sprostil krč, v katerem je svet zaradi zdravstvene nevarnosti.

Ob koncu leta 2020 imam za ljudi, ki so se znašli v velikih stiskah, naslednji nasvet. Vrnitev v normalo v letu 2021 je povsem v vaših rokah. Za transformativen potencial pa bo poskrbel Pluton. Ne oklepajte se zato starih načinov vedenja in mišljenj. Pluton bo vse do 2024/5 od vseh nas zahteval globoko preobrazbo, ki ji ne bo mogoče kar tako uiti."

Povzeto po The Guardian