9. 3. 2021, 10:31

"Ne verjamem niti besede," je v eter o Meghan rekel Piers Morgan in se soočil z gnevom na Twitterju

profimedia

Dolgo napovedovan veliki ekskluzivni intervju Harryja in Meghan z Oprah je bil tako eksploziven, da se detonacije tu in tam slišijo še dneve po predvajanju. V eno od večjih se je ujel britanski televizijski voditelj Piers Morgan, ki si je v etru dovolil jezni izbruh, naperjen proti Harryju in Meghan. In ni se končalo dobro. Zanj, namreč.

Britanski regulator za komunikacije Ofcom se je znašel pri samem vrhu Twitter trendov za Veliko Britanijo, ko je voditelj šova Good Morning Britain izbruhnil v eter z dvomi v verodostojnost pričevanja Meghan Markle, ko je ta Oprah Winfrey povedala, kako grozljiv je bil odnos kraljeve družine in da je prav zares razmišljala, da si ne želi več živeti.

Na to, da se je Meghan borila s suicidalnimi mislimi, je Piers vidno agitiran siknil:

"H komu si šla? Kaj si povedala? Ne verjamem ji niti besede"

Njegova sovoditeljica Susanna Reid mu je medtem oporekala in njegov komentar označila za ' precej neempatično reakcijo na nekoga, ki je zgolj povedal, kaj je mislil'.

Voditelja sta nato polemizirala o Meghaninih obtožbah, da se je član kraljevske družino odkrito rasistično spraševal o tem, kakšne barve kože bo imel njen takrat še nerojen sin.

Morgan je nato svoje ogorčenje nad intervjujem, ki ga je med drugim označil z 'cinično propagando s kvazi rasističnimi podtoni', zanesel še na Twitter, kjer ni pozabil omeniti nedavne obtožbe zoper Markel, ki naj bi šikanirala nekdanje osebje kraljeve palače, pa tudi domnevno slabo izbiro trenutka za dotični intervju, ko je 99-letni princ Philip še v bolnišnici.

Twitter se je na njegove rafale seveda odzval.

Množično ... in v bran Meghan Markel.

"Torej, #AbolishTheMonarchy (Dol z monarhijo) je zdaj v trendu, takoj pod mojim imenom. Čestitam Meghan & Harry, vajina misija je zaključena," je poražen tvitnil, nato pa čivknil še: "Meghan Markle ne bi verjel niti, če bi mi prebrala vremensko prognozo."

"Dobro opravljeno, Piers. Na mednarodni dan žensk, le kaj bi lahko bilo bolj zabavnega od tega, da se še naprej tolče po noseči ženski, ki je pravkar izpovedala duševno stisko in misli na samomor," je bil zgolj eden od odzivov, s katerim so se strinjali mnogi.

"Vsak lahko reče, da ima duševne motnje in suicidalne tendence. Veliko jih to naredi za simpatije. Ne pozabite, da je igralka!!!" pa se je oglasil nekdo iz nasprotnega tabora. In seveda mu prvi niso ostali dolžni. "Tudi Robin Williams je bil igralec! Pa poglej, kaj se je zgodilo. Tudi igralci so samo ljudje."

Twitter so nato naplavile desetleta stare fotografije Harryja, ko se je ta za Halloween oblekel v nacistično uniformo, spet drugi so našli številne Morganove izjave, pa tudi objave v medijih in na Twitterju, ki so izpričevale in potrjevale neprestano rasistično nestrpnost zoper Meghan.

Nad Piersom se zbirajo temni oblaki

In potem je DANES zjutraj Piers Morgan vstal in odkorakal iz studia Good Morning Britain, ko ga je sovoditelj Alex Beresford okrcal zaradi vedenja pred kamerami in na Twitterju ter se postavil v bran Harryju in Meghan.

Smo priča karmi na delu (in Piers Morgan že užije 'sadove tega kar je dolga leta sejal)?