13. 9. 2021, 10:17

Ne želite na letalu sedeti blizu malih otrok? Ta letalska linija ima rešitev, ki pa je požela tudi kritike

Profimedia

Če bi imeli možnost, bi veliko potnikov na dolgih letalskih letih verjetno izbralo možnost, da ne sedijo blizu otročičkov, ki bi med letom lahko vztrajno jokali. Po nekaterih anketah bi tudi mnogi tisti, ki so sicer starši in razumevajoči do otrok drugih ljudi, raje izbrali sedež, kjer v bližini ne sedijo otroci.

Japonska letalska linija Japan Airlines je želela ugoditi tej želji in sedaj potnikom ponuja možnost, da preverijo, če morda okoli sedeža, ki bi ga radi izbrali, sedijo najmlajši člani naše družbe.

Načrt sedežnega reda na katerem potnik izbere sedež, kjer bi rad sedel, ima poleg tradicionalnih označb (recimo za sedeže, ki imajo več prostora za noge) zdaj tudi označbe, kje na letalu sedijo otroci, ki so mlajši od dveh let. Ti sedeži so na sedežnem redu označeni s simbolom otroške glave.

Japonska letalska linija je ob uvedbi te spremembe zapisala: »Potniki, ki potujejo z otroci, starimi med 8 dni in 2 leti, se bodo na sedežnem redu označili z ikono otroka. To bo druge potnike obvestilo, da bo tam verjetno sedela oseba z otrokom.«

Ob objavi te novice na Twitterju, je seveda završala huda debata.

»Vsi smo bili nekoč otroci. Ljudje, ki ne morejo sedeti blizu malih otrok, naj bodo raje razumevajoči in se zavejo, da so na svetu hujše stvari kot to, da moraš sedeti ob jokajočem otroku,« je zapisal eden od komentatorjev.

»Sam sem prejšnji mesec pisal pritožno pismo letalski liniji Emirates. Bil sem na 15 ur dolgem letu iz Dubaja v San Francisco. Na letalo so v isti segment sprejeli 16 otrok, 4 od teh so bili dojenčki. Z veseljem odziv letalske linije delim z mediji,« je zapisal drugi.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.