Nečak belgijskega kralja Philippa naj bi se okužil na zabavi v Španiji

Princa Joachima bo morda doletela še globa

1. 6. 2020, 07:35 | Scena | Vir: STA

              Nečak belgijskega kralja Philippa naj bi se okužil na zabavi v Španiji (foto: profimedia) profimedia

Belgijski princ Joachim, nečak kralja Philippa, je okužen z novim koronavirusom, je v soboto potrdila belgijska kraljeva družina. Osemindvajsetletni princ se je domnevno okužil na nedavni zabavi v Španiji, po navedbah kraljeve družine pa ima blage znake bolezni, poročajo tuje tiskovne agencije.

Najmlajši sin princese Astrid, ki je deseti v vrsti za prestol, se je domnevno okužil na zabavi v španski Cordobi. Po poročanju belgijske tiskovne agencije Belga je princ 24. maja z letalom odpotoval v Madrid, od tam pa na prakso v Cordobo, kjer se je 26. maja udeležil zabave. Naslednji dan je imel prve simptome covida-19, 28. maja pa je test pokazal, da je okužen z novim koronavirusom.

Španski mediji poročajo, da je bilo na zabavi, ki se je je udeležil princ, 27 ljudi, kar bi pomenilo, da je skupaj z ostalimi udeleženci prekršil pravila za zajezitev širjenja novega koronavirusa. Ta namreč dovoljujejo zbiranje do 15 ljudi. Belgijska kraljeva palača zatrjuje, da je bilo na zabavi 12 ljudi. Vsi udeleženci zabave so zdaj v samoizolaciji.

Španija je o zabavi uvedla preiskavo. Če se bo izkazalo, da so udeleženci kršili pravila, jim grozi globa do 10.000 evrov.