3. 9. 2020, 15:13 | Vir: STA

Nekdanjo tiskovno predstavnico Donald Trump zbadal, da je všeč predsedniku Kimu Jongu-unu

Xinhua/STA

Nekdanja tiskovna predstavnica Bele hiše Sarah Sanders v svoji kjigi o delu za predsednika ZDA Donalda Trumpa med drugim piše, da jo je predsednik ZDA zbadal, da je všeč predsedniku Severne Koreje Kimu Jongu-unu. Na njen račun se je zaradi tega šalil in ji govoril, naj se sama vrne v Severno Korejo ter se tako žrtvuje za državo.

Sandersova o tem piše v doslej še neizdani knjigi z naslovom "Govorim zase", katere odlomki so že prišli v javnost. Sandersova je bila prisotna na vrhunskem srečanju med Trumpom in Kimom leta 2018.

Voditelja naj bi na tem srečanju govorila tudi o športu in ženskemu nogometu. Pri tem naj bi Kim strmel vanjo, ji pokimal in pomežiknil, nakar je Sandersova pogledala v tla in nadaljevala s pisanjem zapiskov.

Med vožnjo v predsedniški limuzini skupaj s takratnim šefom kabineta Bele hiše Johnom Kellyjem proti letališču je Trumpu o tem povedala. "Kim Jong-un te je zapeljeval," ji je odvrnil Trump. Skupaj s Kellyjem sta se oba tudi glasno zasmejala. Predsednik ZDA se je tudi pošalil, naj Sandersova še sama odpotuje v Severno Korejo.

"Torej urejeno. Šla boš v Severno Korejo in se žrtvovala za ekipo. Mož in otroci te bodo pogrešali, vendar boš junakinja države," ji je dejal Trump in se krohotal naprej s Kellyjem.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.