N.Z. | 21. 7. 2020, 14:03

Neodgovorne 'otroške' čarovnice s TikToka skušale uročiti luno

profimedia


Že slišali za WitchTok? Gre za subkulturo modernih čarovnic z družabnega omrežja TikTok, ki so te dni vznemirile javnost.

Kaj natančno se je zgodilo?

Samooklicana čarovnica z imenom Jupiter je na Twitterju opozorila na ’otroške čarovnice’ s TikToka (t.j. čarovnice, ki še nimajo dovolj izkušenj), ki naokoli ’trosijo zlonamerne lunine uroke’. Bojda naj bi se ’poigravale’ tudi z vilami podobnimi bitji iz evropske folklore.

Jupiter je razložila, da je planet Jupiter tisti vir energije, ki urokom daje moč, dotični uroki pa naj bi vplivali tudi na bogove sonca in lune, torej Apolona in Artemide, nato pa še dodala, da je poskus škoditi vibracijam lune enako, kot če bi si pljunil v lastno skledo.

Štiri amaterske ’čarovnice’ naj bi nato kmalu našli, vendar uporabnik Reddita, ki mu je to uspelo, njihove resnične identitete ne želi izdati javnosti, da bi jih zaščitil pred nadlegovanjem. Izvedelo se je le še, da gre za isto četverico, ki je skušala uročiti že vilinska bitja.

In če vas je zdaj zaskrbelo za luno, se nikar ne bojte, so še zapisali na Indy100.com. Starejše čarovnice so na Twitterju in TikToku pomirile javnost, da ’velika krogla sira z nočnega neba’ ni čutila ničesar (razen nekaj nejevolje), saj je veliko premočna, da bi lahko postala žrtev uroka.

Je to prvič, da so se tako javno razpisale čarovnice z družbenih omrežij?

Nikakor ne.

Ko je bilo pred dobrim mesecem globalno gibanje Black Live Matter na svojem vrhuncu, so se čarovnice zbrale na TikToku pod #witchesforblm, da bi pomagale v boju proti krivicam rasizma in policijski brutalnosti. Omenjeni ključnik ima že 32. milijonov ogledov, kjer kar mrgoli posnetkov čarovnic, ki čarajo uroke podpore gibanju.

Nekaj podobnega se je zgodilo tudi leta 2017, ko so se čarovnice s Tumblr-ja zbrale, da bi uročile ameriškega predsednika Donalda Trumpa. Več kot očitno jim skupni podvig (zaenkrat) ni najbolje uspel.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.