4. 7. 2021, 09:06 | Vir: STA

New York bo preporod po pandemiji proslavil z velikim koncertom v Centralnem parku

profimedia
New York bo preporod po pandemiji proslavil z velikim koncertom v Centralnem parku (foto: profimedia)

New York bo avgusta gostil veliki koncert v Centralnem parku za praznovanje ponovnega rojstva mesta po pandemiji covida-19, na njem pa bodo nastopili Bruce Springsteen, Paul Simon in Jennifer Hudson, so uradniki naznanili v četrtek. Župan Bill de Blasio je koncert napovedal minuli mesec. Pri pripravah sodeluje znani glasbeni producent Clive Davis.

Kot poroča francoska tiskovna agencija AFP, bodo med znanimi imeni na koncertu Springsteen, ki prihaja iz bližnjega New Jerseyja, kantavtor Simon in R&B pevka ter igralka Jennifer Hudson.

Datum koncerta še ni potrjen, a po pisanju časnika The New York Times ga okvirno načrtujejo 21. avgusta. Glasbeni producent Davis, ki organizira zasedbo, je za Times junija povedal, da si za triurni dogodek želi pridobiti osem ikoničnih zvezdnikov.

Koncert bodo predvajali po vsem svetu, veliko od 60.000 vstopnic pa naj bi razdelili brezplačno, čeprav bodo imeli tudi VIP sedišča, je dejal Davis.

Koncert bi bil zadnji v vrsti večjih glasbenih dogodkov, ki bi jih gostili na trati Centralnega parka. Takšna sta bila brezplačni koncert Simona in Garfunkla leta 1981 in koncert Global Citizen septembra 2019.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.