N. V. | 25. 5. 2022, 12:10

Nina Osenar pojasnila, zakaj se je umaknila s scene: "Smrti sem dvakrat zrla v oči"

Instagram Planet TV

Povedala je, da ji je mož nosil hrano v posteljo, saj ni bila dovolj pri močeh, da bi lahko poskrbela zase.

Televizijska voditeljica Nina Osenar se je iz javnosti umaknila zaradi hude bolezni. Sedaj pa je za revijo Jana ekskluzivno povedala, kaj se je v njenem življenju dogajalo zadnja štiri leta.

Novinarki Sonji Javornik je razkrila, da je zaradi izgorelosti zbolela za sindromom kronične utrujenosti in kar dvakrat zrla smrti v oči. Zaradi šibkega zdravja ji je namreč grozila odpoved organov.

Kaj se je dogajalo?

Po rojstvu sina in osmih mesecih nespečnosti ter utrujenosti se je na družinskem srečanju nenadoma zrušila. A to še ni bil vrh ledene gore, kasneje je bila kar leto in pol priklenjena na posteljo, partner Dejan Kontrec ji je hrano nosil v posteljo. 

"Meni je ta bolezen vzela res veliko. Recimo, zelo so se precedila znanstva, čez noč mi je bolezen odnesla kariero, najhuje od vsega pa je, da mi je onemogočila vzgajati svojega otroka. In seveda, tudi v naravi nisem bila. /.../ Ni mi pa vzela čisto vsega, kajti ostal je moj partner, kar je pravi čudež. Že to, da mi je verjel, ko so ga drugi prepričevali, da gre za depresijo, jaz pa sem vedela, da ni to! V tisti kruti izmučenosti, ko je bila diagnoza za skoraj vse edina logična, sem po tem, ko je bil tudi on že zmeden, padla na tla predenj in ga v solzah rotila, da nisem depresivna. In ta neskončno srčni človek mi je verjel," je Nina zaupala Javornikovi.

Med drugim je dodala: "Skoraj čez noč sem postala onemogla in partnerska vloga se je preoblikovala v odnos bolnik – skrbnik. Dejan mi tega občutka sicer nikoli ni dal! Lahko celo rečem, da naju je izkušnja globoko povezala, saj če kot par preživiš kaj takega, najverjetneje ni stvari, ki je ne bi preživel."

Povedala je še, da je trenutno v fazi okrevanja in da bo trajalo še kakšno leto dni, da se povsem postavi na noge. 

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.