8. 3. 2022, 17:07 | Vir: STA

Njegova babica je ukrajinske krvi

Xinhua/STA

Kriza v Ukrajini se je dotaknila tudi ameriških zvezdnikov Leonarda DiCapria, Mile Kunis in Asthona Kutcherja.

Zvezdnik filmov Titanic in Volk z Wall Streeta, Leonardo DiCaprio, ki ima ukrajinske korenine, se je odločil za velikodušno donacijo. Za podporo Ukrajini je doniral 10 milijonov dolarjev.

Igralec informacije o donaciji sicer ni nameraval izdati širši javnosti, a jo je razkrila Višegrajska fundacija, ki se zavzema za finančno podporo mednarodnim pobudam.

3 milijone dolarjev je doniral tudi slavni hollywoodski par, Ashton Kutcher in Mila Kunis, ki je ob donaciji zagnal tudi kampanijo zbiranja sredstev na strani GoFundMe.

DiCapriova babica Helene Indenbirken, po kateri je igralec tudi delno ukrajinske krvi, je bila rojena kot Jelena Stepanovna Smirnova in je leta 1917 s starši emigrirala v Nemčijo, kjer je bila rojena igralčeva mati.

Po DiCapriovih besedah je bila babica pomembna oseba pri njegovi vzgoji in ga je od vsega začetka podpirala tudi pri njegovi filmski karieri. 

Igralčeva babica, ki je leta 2008 umrla v starosti 93 let, se je do visoke starosti udeleževala tudi premier DiCapriovih filmov.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.