14. 2. 2022, 09:39 | Vir: STA

Nogometna legenda Pele iz bolnišnice spremljal super bowl

Xinhua/STA

Brazilska nogometna legenda Pele je v teh dneh znova v bolnišnici zaradi rednih kemoterapij za zdravljene raka na debelem črevesu. Kot je objavil na Instagramu, gre za nadaljevanje redne terapije, v bolnišnici pa je tokrat gledal tudi super bowl.

Zdravniki so Peleju v začetku septembra odstranili rakavo tvorbo na debelem črevesu. Zaradi nadaljnjega zdravljena s kemoterapijo bolnišnico obiskuje mesečno, ponovno ravno v teh dneh, je poročala hrvaška tiskovna agencija Hina.

"Prijatelji, znova grem v bolnišnico, kot to počnem mesečno zadnje čase," je zapisal na Instagramu.

V bolnišnici si je tudi ogledal finale lige ameriškega nogometa NFL, super bowl. "Naročil sem veliko televizijo in pokovko, da lahko spremljam super bowl. Tekmo bom gledal, četudi moj prijatelj Tom Brady ne igra," je zapisal.

Zdravljenje zaradi rakave tvorbe niso edine zdravstvene težave legendarnega Brazilca v zadnjih letih. V preteklosti je moral prestati več operacij kolka, imel je težave s hrbtenico in kolenom. Pred dvema letoma so mu ob vnetju sečil odkrili in nato odstranili tudi ledvični kamen.

Pele velja za legendo brazilskega in svetovnega nogometa in enega izmed najboljših nogometašev vseh časov. Z Brazilijo je kar trikrat osvojil naslov svetovnega prvaka (1958, 1962, 1970), na 92 reprezentančnih tekmah pa je dosegel 77 golov in je še vedno najboljši reprezentančni strelec Brazilije. Je tudi med četverico v zgodovini, ki so dosegli gol na štirih različnih svetovnih prvenstvih.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.